Donkere dieren spelen bijrol in Wildlands. Ondanks ontelbare lasers steelt natuurlicht de show op openingsavond WILDnights

[ad_1]

Schaats met de blauwe ijsberen, eet lichtgevende suikerspinnen en verdwaal in een verlicht dennenbos. Wildnights 2023 is uit.

Waar vroeger dierentuinen en attractieparken vaak gesloten waren voor de winter, heeft iedere zichzelf respecterende attractie nu wel een winterevenement. Goed voor de band met abonnees en voor de box office-inkomsten aan het eind van het jaar.

Talloze schijnwerpers

“Er wordt een goed voorbeeld gevolgd”, zegt Hanneke Wijnshake van Wildlands met een knipoog tijdens haar rondje op de openingsavond van de zesde WILDnights in Emmen. “Elk jaar wordt het een stukje groter, de fonteinen hoger en het aanbod aan eetgelegenheden gevarieerder. We hopen weer minimaal 40.000 bezoekers te mogen verwelkomen”, vertelt ze bij een van de nieuwigheden, de schaatsbaan bij de ijsberen. De pooldieren zijn deze kerstvakantie blauw van kleur door een van de talloze spotlights in het park.

Veel andere dieren staan ​​in stallen of spelen een ondersteunende rol in de schaduw. Alleen een oprecht gejammer, gehuil of geblaf maakt hun aanwezigheid kenbaar.

Spuitende fonteinen

Tot en met 7 januari is het licht, laser en vuur dat de show steelt op deze donkere dagen in het park. Alleen op oudejaarsavond is het park gesloten. Op de savanne zijn de giraffen, neushoorns en leeuwen alleen via projectie te zien in het indrukwekkende schouwspel met spuitende fonteinen. “In de winter zitten de dieren sowieso vaak binnen. Je wilt ook niet dat een neushoorn de installatie vertrapt”, zegt Wijnshake.

Ondanks alle pracht en tienduizenden lichtjes in het park blijft de natuur vanavond de baas. Vlak boven WILDnights, na de prachtige feloranje zonsondergang, houdt een prachtige volle maan trouw de wacht. Over mensen en dieren.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *