Artsen in Gaza: situatie verschrikkelijk, lijken in ijscowagens

[ad_1]

Het hoofd van de WHO wil dat de evacuatiebevelen voor ziekenhuizen worden opgeheven en dat burgers, gezondheidscentra en hulpverleners worden beschermd. Volgens hem blijven zorgverleners hun patiënten bijstaan.

De WHO publiceerde ook een audioboodschap van dokter Yousef Abu-Al Rish, die in Gaza werkt en tevens vice-minister van Volksgezondheid is. Hij zegt dat niemand zich kan voorstellen hoe de situatie in Gaza is. ‘Het is echt verschrikkelijk.’ Hij zegt dat alle ziekenhuizen vol gewonden liggen. Er zijn niet eens extra bedden om mensen te vervoeren, zegt hij. “En als we ze überhaupt willen verplaatsen, en er zijn extra bedden in de andere ziekenhuizen – die er niet zijn – zullen ze sterven omdat ze te onstabiel zijn om te vervoeren.”

IJswagens

Dokter Yasser Ali, die in de stad Deir al-Balah in het zuiden van Gaza werkt, vertelde Reuters dat er ijscowagens worden gebruikt om de lichamen op te slaan. “Het mortuarium van het ziekenhuis kan slechts tien lichamen bevatten”, legt hij uit. Maar ook de inzet van ijscowagens is niet voldoende. Volgens hem liggen er ook tientallen lichamen in tenten.

“De Gazastrook verkeert in een crisis en als de oorlog zo doorgaat, zullen we de doden niet kunnen begraven. De begraafplaatsen zijn al vol en we hebben nieuwe nodig om de doden te begraven”, zei Ali.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *