Ronald Koeman ziet geen ‘klootzakken’ bij Oranje: ‘Algemeen Nederlands probleem’ | Nederlands voetbal

[ad_1]

Het Nederlands elftal speelt maandag de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland. Bondscoach Ronald Koeman keek samen met Nathan Aké in Athene vooruit naar de kraker. Koeman reageerde onder meer op de vraag of Oranje soms niet meer ‘klootzakken’ nodig heeft op het veld. “Dat hebben wij niet. Niet alleen bij deze groep, maar bij Nederlanders in het algemeen.”

Koeman noemde als voorbeeld de verloren kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk (1-2). “Ik denk dat het een algemeen Nederlands probleem is. Als je ziet hoe vaak een Fransman op de grond stond, was er niet altijd iets aan de hand. Dat legt onder meer druk op de scheidsrechter.”

Lees ook
• Oranje met Wout Weghorst naar Griekenland
• Griekenland ruikt plotseling bloed: ‘Moge het stadion laten wervelen’

De bondscoach hoopt dat Oranje overeind blijft in Athene, waar een heksenketel wacht. “De laatste keer (thuiswedstrijd, 3-0, red.) hebben we Griekenland in de problemen kunnen brengen. Ik hoef deze spelers niet voor te bereiden op zulke wedstrijden. Ze spelen vaker in zo’n sfeer. We moeten slim zijn.” omdat ze alles zullen gebruiken om resultaten te boeken. We moeten als team de rust vinden.”

Wout Weghorst raakte tegen Frankrijk voor rust geblesseerd, maar lijkt in actie te kunnen komen tegen de Grieken. “Hij heeft getraind. Normaal gesproken komt er geen reactie, dus hij is fit voor morgen”, aldus Koeman.

Griekse bondscoach: ‘We zijn in vorm’

Bondscoach Gustavo Poyet ziet dat Griekenland onder zijn leiding klaar is voor de belangrijkste wedstrijd. “Er zijn voor ons geen excuses tegen het Nederlands elftal maandagavond”, zei hij. “Wij zijn alleen geïnteresseerd in winnen. We zijn in goede vorm en kunnen nauwelijks wachten tot we kunnen spelen.”

Bij een overwinning op het Nederlandse team neemt Griekenland de strijd om de tweede plaats in de groep over. Na een overwinning op het Nederlandse team is een gelijkspel tegen de reeds gekwalificeerde Fransen volgende maand voldoende voor directe kwalificatie voor het EK van volgend jaar in Duitsland. In dat geval wordt Nederland verwezen naar de play-offs.

Poyet benadrukte dat zijn spelers leerden wat ze niet moesten doen in de uitwedstrijd tegen het Nederlands elftal. Griekenland verloor vorige maand met 3-0 in Eindhoven. Die score stond bij rust al op het scorebord. “Onze fans zullen maandag een heel ander team zien”, zei hij. “We zullen niet nog een keer zo verrast worden.”


Zet Nederland maandag een grote stap richting het EK in Athene?

  • Ja, die wedstrijd wordt gewonnen (49%)

  • Oranje pakt punt van Griekenland (22%)

  • Nee, Nederland verliest en moet vrezen voor het mislopen van het EK (28%)

19:14

Persconferentie voorbij

Ronald Koeman en Nathan Aké hebben hun zegje gedaan. Bedankt voor het volgen van dit liveblog, hoop je weer te zien!

19:01

Moet het Nederlands elftal meer ‘klootzakken’ hebben? “Ik denk dat het algemeen Nederlands probleem is. Als je ziet hoe vaak een Fransman op de grond stond, was er niet altijd iets aan de hand”, aldus Ronald Koeman. “Dat legt druk op de scheidsrechter. Dat hebben wij niet. Niet alleen deze groep, maar de Nederlanders in het algemeen.”

18:57

Koeman over Weghorst en Griekse ketel

Wout Weghorst lijkt te kunnen spelen tegen Griekenland. “Hij heeft getraind. Normaal gesproken komt er geen reactie, dus hij is fit voor morgen”, zegt Ronald Koeman.

De bondscoach hoopt dat Oranje overeind blijft in Athene, waar een heksenketel wacht. “De laatste keer (thuiswedstrijd, 3-0, red.) hebben we Griekenland in de problemen kunnen brengen. Ik hoef deze spelers niet voor te bereiden op zulke wedstrijden. Ze spelen vaker in zo’n sfeer. We moeten slim zijn.” omdat ze alles zullen gebruiken om resultaten te boeken. We moeten als team de rust vinden.”

18:54

Oké, over Frankrijk en Griekenland

Nathan Aké blikte terug op de verloren wedstrijd tegen Frankrijk. “De laatste wedstrijd was jammer dat we zo’n snel doelpunt tegen kregen, want dat had voorkomen kunnen worden. Een zwak moment is een doelpunt tegen dat soort ploegen.”

Over Griekenland: “Ik denk dat het een heel andere wedstrijd is dan thuis. De fans zullen er achter staan. Wij weten wat ons te wachten staat. Maar het enige wat we kunnen doen is ons op onszelf concentreren.”

18:51

Koeman en Aké komen erbij

Ronald Koeman en Nathan Aké verschijnen, één ongeveer zes minuten later dan gepland, aan tafel. De persconferentie in Athene is aan het starten.

18:35 uur

Griekse bondscoach vol vertrouwen: ‘We zijn in vorm’

Bondscoach Gustavo Poyet ziet dat Griekenland onder zijn leiding klaar is voor de belangrijkste wedstrijd. “Er zijn maandagavonden geen excuses voor ons tegen het Nederlands elftal”, zei hij op een persmoment. “Dat zijn we wel alleen geïnteresseerd in winnen. We zijn in vorm en kan haast niet wachten tot we kunnen spelen.”

Bij een overwinning op het Nederlandse team neemt Griekenland de strijd om de tweede plaats in de groep over. Na een overwinning op het Nederlandse team is een gelijkspel tegen de reeds gekwalificeerde Fransen volgende maand voldoende voor directe kwalificatie voor het EK van volgend jaar in Duitsland. In dat geval wordt Nederland verwezen naar de play-offs.

Gustavo Poët.
Gustavo Poët. © REUTERS

18:29

Deze landen hebben (bijna) hun tickets voor Euro 2024 ontvangen

De kwalificatiereeks voor het EK 2024 wordt volgende maand in Duitsland afgesloten, maar een aantal landen kan zich deze week al plaatsen voor het toernooi. Sommige landen hebben dit weekend al hun eerste tickets binnen, andere zijn heel dichtbij. Een overzicht.

Kylian Mbappé scoort tegen Nederland.  Dankzij de 2-1-zege heeft Frankrijk zich geplaatst voor het EK.
Kylian Mbappé scoort tegen Nederland. Dankzij de 2-1-zege heeft Frankrijk zich geplaatst voor het EK. © ANP

18:25

Scheidsrechter die een onrust in Polen kalmeerde, leidt het Nederlandse team in Athene

Alejandro Hernández maandagavond leiding geeft aan de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Griekenland. Hij is geen vreemde uit Nederland. Hernández leidde vorig jaar ook de uitwedstrijd tegen Polen in de Nations League. In de slotfase moest de scheidsrechter wel tussen vechthanen Wojciech Szczesny en Wout Weghorst nadat de Nederlandse spits door de doelman heen liep. lezen hier meer.

Wout Weghorst (l) heeft ruzie met Wojciech Szczesny.
Wout Weghorst (l) heeft ruzie met Wojciech Szczesny. © Pro Shots / Erik Pasman

18:22

Oranje moet de branie van Hartman en de ‘snelle voeten’ van Reijnders naar Athene brengen

Vrijdagavond kon het Nederlands elftal meedoen krijg geen bonuspunt(en). tegen Frankrijk (1-2)in een spannende wedstrijd ook een proef was voor een aantal internationals uit de tweede setje. Voor sommigen ‘woog’ het Oranjeshirt meer dan voor anderen. lezen hier meer.

Tijjani Reijnders.
Tijjani Reijnders. © Pro-opnamen

18:18

In de groep staan

Dit is de huidige situatie in de Nederlandse groep. Frankrijk weet het al zeker van deelname aan het Europees Kampioenschap. Het Nederlands team strijdt met Griekenland om het tweede ticket.

1. Frankrijk, 18 punten uit 6 wedstrijden (doelsaldo 13-1)
2. Griekenland, 12 van de 6 (12-5)
3. Nederland, 9 van de 5 (9-7)
4. Ierland, 3 van de 6 (5-9)
5. Gibraltar 0 van 5 (0-17)

18:15 uur

Welkom

Goedenavond en welkom in dit liveblog van de persconferentie voorafgaand aan de EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Griekenland morgen. Wat zeggen bondscoach Ronald Koeman en verdediger Nathan Aké? Blijf hier op de hoogte!

Dit is de stand in de Nederlandse groep voor de EK-kwalificatie


Luister hier naar al onze voetbalpodcasts



[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *