Vrouw klaagt tandarts aan na 4 wortelkanaalbehandelingen, 8 kronen en 20 vullingen in één bezoek | Buitenland

[ad_1]

Een vrouw uit Minnesota heeft haar tandarts aangeklaagd nadat ze in één bezoek vier wortelkanalen, acht kronen en twintig vullingen had gekregen. Volgens Kathleen Wilson zou de overmatige en langdurige behandeling tot gezondheidsproblemen hebben geleid.

Wilson heeft vorige week een rechtszaak aangespannen waarin hij tandarts Kevin Molldrem van Molldrem Family Dentistry in Eden Prairie beschuldigde van nalatigheid en schending van de zorgplicht. Ze zegt dat ze tijdens de behandeling in juli 2020 meerdere verwondingen heeft opgelopen. Verder beschuldigt ze de tandarts ervan haar een onveilige dosis verdovingsmiddel te hebben gegeven.

Correcte diagnose

Volgens Wilsons advocaat Avrum Goldstein was de behandeling, hoewel de tandarts de slechte toestand van Molldrems tanden correct diagnosticeerde, van dramatisch slechte kwaliteit. Volgens hem had de tandarts nooit in één bezoek alle tanden mogen herstellen.

“Het is menselijkerwijs niet mogelijk om dit op een effectieve of constructieve manier te bereiken”, zei Goldstein, eraan toevoegend dat het “ondenkbaar” is om alle 28 tanden in 5½ uur schoon te maken. Bovendien werd volgens hem de toegestane maximale hoeveelheid verdoving van 490 mg dik overschreden. Wilson zou 960 mg hebben gekregen. Bovendien zou hij haar medische dossiers hebben vervalst om dit te verdoezelen, zo werd gemeld de SterrenTribune.

De vrouw moest verhuizen naar een andere tandartspraktijk waar maandenlang werd geprobeerd de schade te herstellen. Naast de medische kosten zei advocaat Wilson dat er schadevergoeding wordt geëist voor pijn, schaamte, misvorming en geleden angst. In totaal eist de vrouw minimaal 50.000 dollar (45.000 euro) van de tandarts.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *