Many last-minute skiing vacations booked after early snowfall

[ad_1]

Volgens reisorganisaties TUI en Sunweb hebben veel wintersporters deze maand last-minute skivakanties geboekt vanwege hevige sneeuwval begin december. TUI zegt dat door de sneeuwval het aantal boekingen vijf procent hoger ligt dan in december vorig jaar. Sunweb, de grootste aanbieder van wintersportvakanties, zag eerder dit jaar meer mensen boeken.

Volgens een woordvoerder van TUI zijn bestemmingen in Oostenrijk het populairst voor wintersport, gevolgd door Frankrijk en Italië. “Italië heeft een grote groei gekend van 20 procent vergeleken met vorig jaar.” Volgens haar komt de groeiende belangstelling voor een wintersportvakantie in Italië wellicht doordat steeds meer mensen op zoek zijn naar een originelere bestemming dan bijvoorbeeld Oostenrijk.

Ze zei dat er ook meer belangstelling is voor skivakanties in Zweden en Noorwegen. Skivakanties in Scandinavische landen brengen potentiële extra activiteiten met zich mee, zoals bijvoorbeeld een huskytocht. “De woordvoerder zegt dat de sneeuwzekerheid en de kindvriendelijke skigebieden de reden zijn dat veel mensen deze plek als bestemming kiezen”, aldus de woordvoerder.

Het aantal boekingen bij Sunweb ligt rond hetzelfde niveau als vorig jaar, aldus een woordvoerder. “In de eerste week van december zagen we dat de boekingen bij de Franse skigebieden 30 procent hoger waren dan vorig jaar.”

Ze vertelde dat omdat de sneeuw vroeg in het wintersportseizoen viel, sommige skigebieden eerder open gingen. Ook bestemmingen in Oostenrijk zijn populair bij Sunweb, ‘de grote, hooggelegen gebieden met sneeuwzekerheid’.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *