[ad_1]
In India eten ze het uit een kegel of uit een gekleurd plastic bord: bhel puri. Deze streetfood snack valt onder de naam chaat. Het is een ontzettend knapperige salade met gepofte rijst, groenten, chutney en heel veel lekkere smaakmakers.
Jij hebt nodig
Voor 4-6 personen
- 3 aardappelen, geschild en in blokjes
- 8 papadums
- 25 gram gepofte rijst
- 400 gram kikkererwten (Bonduelle)
- 2 theelepels komijn
- 1 mango, in blokjes
- 1 komkommer, in blokjes gesneden
- 1 rode ui, fijngehakt
- De zaden van 1 granaatappel
- Handvol koriander, fijngehakt
- 250 gram Griekse yoghurt (of een plantaardig alternatief)
- 4 – 6 eetlepels mangochutney
- Mogelijk enkele sev
- Olijfolie
- Zout en peper
Voor de aankleding
- 1 eetlepel chaat masala of garam masala
- 2 eetlepels tamarinde
- 240 ml water
Zo maak je deze bhel puri
Verwarm de oven voor op 230 graden.
Spoel de kikkererwten af, dep ze droog en leg ze op een bakplaat. Meng met de komijn, wat olijfolie en zout en peper. Zet ze vervolgens 10 tot 15 minuten in de oven, tot ze knapperig zijn.
Maak ondertussen de dressing: meng de tamarinde met het water in een pan, breng aan de kook en laat ongeveer tien minuten koken. De saus moet tot de helft indikken, dan is hij goed.
Zo heb je de tijd om de aardappelen aan de kook te brengen. Vijf tot tien minuten zou voldoende moeten zijn.
Rooster vervolgens de chaat masala of garam masala kort (een minuut) in een droge koekenpan om de smaken vrij te laten komen. Voeg toe aan de tamarindedressing en zet opzij.
Nu kunt u beginnen met het bereiden van de salade. Meng de komkommer-, mango- en granaatappelpitjes met de aardappelblokjes, stukjes papadum, gepofte rijst en sev. Bestrooi met de knapperige kikkererwten, wat fijngesneden rode ui en koriander. Schep hier wat van de tamarindedressing doorheen. Maak af met een dikke klodder yoghurt en wat mangochutney. Je kunt de bhel puri serveren met stukjes papadum.
[ad_2]