Eten in de huiskamer van ‘t Oestertje smaakt naar meer. ‘Vanaf nu eet ik mijn oesters altijd met peper’

[ad_1]

Ons team van foodlovers test restaurants, eettentjes, foodtrucks en andere hotspots in het Noorden. Dit keer was Annique bij ‘t Kleine Oestertje in Oldehove.

Waar zijn we?

In Oldehove, een dorp met nog geen 2000 inwoners. We rijden in het donker het dorp binnen en wat vooral opvalt is de rijkelijk verlichte kerk. Voor restaurant ‘t Kleine Oestertje is dat handig: het pand ligt voor de kerk en is daardoor makkelijk te vinden. Verder valt er weinig opmerkelijks te zeggen over de donkere omgeving. Het visrestaurant ligt in een woonwijk, dus we parkeren op straat. Vol verwachting naderen wij het huis.

Vol verwachting?

Natuurlijk. Wie op internet zoekt naar ‘t Kleine Oestertje, leest vrijwel alleen maar positieve recensies. Het huiskamerrestaurant staat bekend om zijn visschotel. Ook een landelijk dagblad schreef lovend over deze keuken. Eetgenoot is viskenner en als Italiaan uit Apulië opgegroeid met vis, vis en nog eens vis. Hij is zeer geschikt om te kijken of de lovende kritieken terecht zijn.

Wat dacht je van hier?

Beetje cliché, maar zodra je de drempel van ‘t Kleine Oestertje overschrijdt heb je het gevoel dat je in een huiskamer zit te dineren. In een vierkante kamer staan ​​houten meubels, terwijl de onderkant van de muren bepleisterd is met schelpen. Overige kleuren: rood, geel en blauw. Op de tafels liggen theedoeken als servetten. Een hoek van de kamer wordt gebruikt als open keuken: je kunt de chef-kok aan het werk zien en horen. Het pad tussen de woonkamer en de keuken is letterlijk grijs geworden: de rood-gele vloer heeft een olifantenpad gekregen. Wij voelen ons meteen thuis.

En de menukaart?

Het staat duidelijk met witte letters op de muur geschreven. U kunt kiezen voor de vistraktatie (3 gangen voor 43,50 euro) met als hoofdgerecht het bekende visgerecht. Je kunt ook je eigen gerechten kiezen: vlees, vis of vegetarisch. Je betaalt hiervoor 39,50 euro. De lijst met desserts neemt de meeste ruimte in beslag. Daar klagen we niet over, we kijken nu al uit naar de wentelteefjes en kaas.

Wat kiezen wij?

Het zal geen verrassing zijn dat onze tafelgenoot voor de vistraktatie kiest. Ook hij heeft weinig keus: het is zijn taak om als kenner en liefhebber het visgerecht te beoordelen. Om meer te proeven bestel ik het vegetarische menu en laat me verrassen. De bestelling gaat heel snel: een jongedame heeft de avond helemaal onder controle en schenkt ons snel twee glazen witte wijn in. Ook krijgen we een karaf kraanwater en twee oesters van het huis aangeboden. Een warm bad.

Hoe smaakt het?

Wij krijgen de oesters met een schijfje citroen. “Doe er een beetje peper op”, stelt de kok voor. Wij kijken elkaar verbaasd aan. Ik eet nooit oesters en in Puglia doen ze dat zonder toevoegingen. Erg smakelijk. “Vanaf nu eet ik mijn oesters altijd met peper”, zegt mijn tafelgenoot. Dan komen de voorgerechten. Hij krijgt garnalen met limoncellosaus en die zijn vers, besluit hij tevreden. “De saus is erg goed, heerlijk.” Ik zit te genieten van een geitenkaassalade die goed gevuld is met onder andere radijs, wortel en tomaat. En veel geitenkaas. Ik had het graag wat pittiger gehad, maar dat kan persoonlijk zijn.

Dan het beroemde visgerecht. Een diep, bomvol bord met allerlei lekkers uit de zee. Scheermessen, calamares, kokkels, pieterman, sardines, mosselen en garnalen. Je tafelgenoot eet met plezier alles op. Hij stuurt een foto naar zijn moeder uit Puglia: zij had erbij moeten zijn. Een groter compliment kan hij niet geven. Ondertussen eet ik mijn hoofdgerecht met smaak: groene asperges, allerlei soorten champignons en gepofte aardappelen. Eenvoudige, goed gekruide en hoogwaardige ingrediënten. Beide platen worden schoon.

Zou daar een dessert bij passen?

Natuurlijk. De wentelteefjes bleken van suikerbrood te zijn gemaakt en werden geserveerd met vanille-ijs. De kaneel maakte het gerecht tot het perfecte dessert voor de winter (en ja, het werkt ook goed in de zomer). Ik kijk een beetje teleurgesteld als ik de drie kazen ontvang. De eerste is een pittige cheddar en dat stelt mij vaak teleur. Niets blijkt minder waar en ik eet met plezier de sinaasappelkaas op. Maar de ster van mijn dessert is de zelfgemaakte compote. Zoet, kruidig ​​en smaakvol. Ik wil meer van dat.

Zullen wij terugkomen?

Ongetwijfeld. Een warm bad met heerlijk eten. Wij zijn het eens met de recensies: ‘t Kleine Oestertje is een echte aanrader.

Restaurant ‘t Kleine Oestertje

Geen website, reserveren via: 0594 597 520

Schoolstraat 22 in Oldehove

Begroting €€

Veganistisch vriendelijk +

Rolstoel toegankelijk ++++

Parkeren +++

Kindvriendelijk +++

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *