Zeventig Nederlandse bedrijven op techbeurs CES in Las Vegas

[ad_1]

De meeste Nederlandse bedrijven die deelnemen aan de Amerikaanse beurs zijn nog niet zo heel lang actief. Dat geldt onder meer voor Axelera AI, die vorig jaar ook deel uitmaakte van de Nederlandse delegatie. Axelera AI ontwikkelt een chip voor het verwerken van data voor kunstmatige intelligentie die kan worden toegepast op video, legt marketingmanager Merlijn Linschooten uit. ‘Vorig jaar bestonden we net anderhalf jaar. De beurs was erg interessant voor onze naamsbekendheid en het leggen van contacten.’

Dit jaar beschikt het bedrijf naast het Nederlandse paviljoen over een eigen vergaderruimte voor afspraken met toekomstige klanten. De agenda van Axelera AI is volgeboekt van dinsdag tot en met donderdag.

MantiSpectra

Ook manager Kaylee Hakkel van MantiSpectra reist voor de tweede keer naar de beurs. Haar bedrijf ontwikkelde een chip die met behulp van sensoren materiaaleigenschappen nauwkeurig kan bepalen en won de CES Innovation Award. Ze weet niet of er een echt eerbetoon komt. “Maar we kunnen de prijs in ontvangst nemen.”

Hakkel houdt nog steeds een deel van haar agenda vrij. ‘We willen ook tijd hebben om gewoon rond te lopen. De interessantste dingen komen vaak uit onverwachte hoek.’

Achtste deelname in Nederland

De CES is een jaarlijkse ontmoetingsplaats voor ruim 170.000 bedrijven en investeerders uit circa 160 landen. Nederland doet voor de achtste keer mee. Vorig jaar deden ook zeventig bedrijven mee, het jaar daarvoor 55.

De CES betekende voor veel Nederlandse bedrijven een doorbraak. Dat gold onder meer voor Sendcloud, dat in 2017 een verzendservice voor webwinkels in Las Vegas presenteerde. Het Nederlandse bedrijf is inmiddels wereldwijd actief en is inmiddels 750 miljoen dollar waard.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *