Master Aldwin H. Lee behaalt een mijlpaal door als eerste Nederlander de zwarte band in de Koreaanse vechtkunst Hopaesool te behalen

[ad_1]

Meester Aldwin H. Lee van Korean Martial Arts Groningen is de eerste Nederlandse vechtsportbeoefenaar die de felbegeerde zwarte band (Pro) en instructeur (Jidoja) certificeringen heeft behaald in de Koreaanse krijgskunst ‘Hopaesool’.

Deze mijlpaal werd bereikt tijdens het exclusieve “Taekkyun & Hopaesool Winter Camp” (27 december – 2 januari) in het pittoreske dorpje Votice, vlakbij Praag in Tsjechië.

Onder het toeziend toezicht van de Koreaanse grootmeester Ki-Hyun Do en meester Martin Zámečník voltooide meester Lee binnen twee dagen met succes alle noodzakelijke tests voor zijn promotie. Deze promotie verleent Master Lee niet alleen de eretitel van Black Belt (Pro) in Hopaesool, maar geeft hem ook het recht om deze Koreaanse krijgskunst officieel te onderwijzen. Bovendien is hij nu bevoegd om examens af te nemen voor verschillende Madang-niveaus.

Meester Aldwin H. Lee, die ook meeter is in Tang Soo Do en Hae Dong Kum Do, sprak zijn dankbaarheid uit voor de steun en het mentorschap dat hij heeft ontvangen van Grootmeester Ki-Hyun Do en Meester Martin Zámečník. Hij benadrukte het belang van deze prestatie bij het bevorderen van de beoefening van Hopaesool in Nederland en daarbuiten.

Deze prestatie bevestigt de positie van Meester Aldwin H. Lee als pionier op het gebied van de Koreaanse vechtsporten. Door zijn liefde voor Hopaesool, Tang Soo Do en Hae Dong Kum Do hoopt hij beoefenaars te inspireren om te blijven streven naar uitmuntendheid en persoonlijke ontwikkeling. Hiermee laat de 67-jarige meester zien dat je nooit te oud bent om iets nieuws te leren

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *