Wesley Kreder stopt na hartaanval met wielrennen: ‘Mooie carrière gehad, wil positieve onthouden’ | Wielrennen

[ad_1]

Kreder kreeg in de nacht van 28 op 29 augustus een hartaanval, waarna zijn vrouw en schoonouders hem eerste hulp verleenden. Hij werd met spoed overgebracht naar het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven waar een ontsteking van de hartspier werd vastgesteld. Hij verbleef ruim een ​​week in het ziekenhuis en mocht op 6 september weer naar huis.

“Na de hartaanval die ik kreeg, zei ik tegen mezelf dat ik terug kon keren naar het hoogste niveau en kon racen”, aldus Kreder. “Maar mijn arts verzekerde mij dat stoppen de verstandigste oplossing was. Ik ken de opofferingen en conditie die nodig zijn om op het hoogste niveau te presteren en dat is niet verenigbaar met wat ik heb gehad. De beslissing was niet gemakkelijk, maar als ik naar mijn kinderen kijk en mijn familie, ik weet dat ik heb gedaan wat er moest gebeuren.

Kreder rijdt sinds 2022 voor Cofidis. Daarvoor speelde hij voor teams als Intermarché-Wanty-Gobert, Roompot en Vacansoleil. Hij boekte twee professionele overwinningen. In 2012 won hij de Ronde van de Vendée en in 2016 won hij een etappe in de ZLM-tour.

Kreder reed twee keer de Giro en één keer de Vuelta. “Ik heb een geweldige carrière gehad, ik wil het positieve onthouden”, zei hij. “Ik concentreer me nu op mijn vrouw en kinderen. Ik hoop dat mijn verhaal een les is dat het leven te kort is om er niet van te houden. En ik zal proberen daar mijn voordeel mee te doen.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *