Beurzen New York eindigen hoger, Amazon wint na ingreep filmtak

[ad_1]

John Williams, de president van de regionale Federal Reserve van New York, zei dat het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank nu effectief genoeg is om de inflatie terug te brengen tot de gewenste 2 procent. Dit voedt de hoop op renteverlagingen, die over het algemeen gunstig zijn voor de waardering van aandelen.

De Dow Jones-index eindigde 0,5 procent hoger op 37.695,73 punten. De S&P 500 steeg 0,6 procent naar 4.783,45 punten en de door technologie gedomineerde Nasdaq won 0,8 procent naar 14.969,65 punten.

Boeing

Amazon eindigde 1,6 procent hoger. De technologiegroep schrapt honderden banen bij zijn streamingdienst Prime Video en zijn filmproductietak. Eerder werd bekend dat Amazon ook zo’n vijfhonderd mensen ontslaat die voor zijn streamingplatform Twitch werken. Volgens analisten zorgen de interventies ervoor dat Amazon zich meer gaat richten op winstgevendheid.

Vliegtuigfabrikant Boeing (plus 0,9 procent) steeg licht na aanzienlijke verliezen eerder deze week. CEO Dave Calhoun erkende in een videogesprek dat er productiefouten zijn gevonden aan het 737 MAX 9-vliegtuig van Boeing. Vorige week moest een vliegtuig van dit type een noodlanding maken nadat een deurpaneel loskwam. Dat was het gevolg van losse bouten.

Juniper-netwerken

Beleggers waren enthousiast over Intuitive Surgical, een fabrikant van medische hulpmiddelen. Het bedrijf deed verrassend optimistische voorspellingen over de resultaten van dit jaar en publiceerde voorlopige resultaten die beter waren dan analisten hadden verwacht. Het aandeel sloot ruim 10 procent hoger.

Juniper Networks won ruim 2 procent. IT-bedrijf Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft bevestigd dat het de fabrikant van netwerkapparatuur voor 14 miljard dollar zal overnemen. De aandelen van Juniper stegen dinsdag bijna 22 procent na berichten in de media over een mogelijke overname door HPE (plus 1,8 procent).

WD-40 in de plus

WD-40 steeg ruim 15 procent na beter dan verwachte kwartaalresultaten van het bedrijf achter de gelijknamige smeer- en waterafstotende spray.

De euro was $1,0967 waard, vergeleken met $1,0926 de dag ervoor. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,3 procent minder op $71,28. Brentolie werd 1,1 procent goedkoper op $76,72 per vat.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *