Pumpkin spice granola | wat eten we vandaag?

[ad_1]

  • 100 g pompoenpuree*
  • 2,5 el honing of honingvervanger
  • 60 g 100% pindakaas of notenboter
  • 2 theelepels vanille-aroma
  • 5 gram kaneel
  • 5 g bakkruiden
  • 250 g granen**
  • 125 g noten en zaden naar keuze
  • Snufje zout

* Pompoenpuree kun je zelf maken door de pompoen te stomen, het water af te tappen en vervolgens te pureren. Je kunt ook een kant-en-klaar potje kopen, deze vind je op de babyafdeling in de supermarkt.

** Ik gebruikte haver- en speltvlokken, maar het is ook erg lekker om boekweitgrutten toe te voegen. Dat geeft nog meer bite.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe vervolgens de granen, noten, zaden, kaneel, koekkruiden en een snufje zout in een kom en roer. Voeg de pompoenpuree, honing, pindakaas en vanille smaak toe en roer. Als alles goed gemengd is, plaats je het op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak je de granola in de oven gedurende 45 minuten. Roer na 20 minuten de granola door. Als de granola krokant is, haal je het mengsel uit de oven en laat je het volledig afkoelen voordat je het in een afsluitbare pot doet.

Eet smakelijk!

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *