Blaudzun wisselt oud en nieuw werk af in Bolwerk

[ad_1]

De Deense wielrenner Verner Blaudzun heeft het profpeloton nooit gehaald. Dat we het nog steeds over hem hebben is uitsluitend de verdienste van singer-songwriter Johannes Sigmond (Arnhem, 1974).

Hij las ooit de naam Blaudzun in een tijdschrift met oude wielerresultaten en besloot zichzelf naar hem te vernoemen. “Een renner die ooit met Joop Zoetemelk reed.”

Sigmond – zwarte bril, zwarte kleding, zwarte baard, zwarte nagellak – is eveneens een fanatiek amateurwielrenner. Mede om die reden schreef hij de titelmuziek voor de speelfilm Ventoux , componeerde het officiële lied voor de Utrechtse start van de Tour de France in 2015 en maakte al een documentaire over de Ronde van Lombardije. Maar het niveau van Verner Blaudzun wist hij nooit te evenaren.

Beste mannelijke popzanger

In de muziek gaat het een stuk beter. Sigmond ontving al een Edison voor ‘beste mannelijke popzanger’ en spijkerde gouden platen aan de muur voor zijn albums Zware bloemen En Beloften van niemandsland . Gepubliceerd begin 2022 Eenzame stadsuitgangswonden die binnenkwam op nummer 1 in de Album Top 100.

Voor Blaudzun stond het afgelopen jaar in het teken van een albumclubtour en een reeks van achttien shows in Koninklijk Theater Carré samen met het Scapino Ballet. Voor de aangekondigde clubtour zal de zanger wederom zijn hele band op het podium zetten. Hij belooft een show met veel niet eerder uitgebrachte muziek, een mix van indierock en pop, gecombineerd met hoogtepunten uit zijn oeuvre.

Voorprogramma Lov3less

Als voorprogramma komt Simone van Vugt naar poppodium Bolwerk in Sneek. Onder de naam Lov3less brengt de dertiger, naar eigen zeggen, ‘een eigentijds geluid waarin gruizige fuzzgitaren moeiteloos worden verweven met elektronische synths’. Kom en zie.

Prestatie

Blaudzun + Lov3less, zaterdag 21 oktober in Het Bolwerk, Sneek. Aanvang: 21.00 uur Entree: vanaf 24,50 euro.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *