Amsterdam Dance Event kicks off on Wednesday with over 1000 events

[ad_1]

Amsterdam Dance Event (ADE) trapt woensdag de 28e editie af. Dit vijfdaagse festival in Amsterdam gewijd aan elektronische muziek biedt van woensdag tot en met zondag meer dan 1000 evenementen, gehouden op meer dan 200 locaties in de stad.

ADE is een belangrijke bijeenkomst geworden voor DJ’s, managers, experts op het gebied van sociale media en promotors in de elektronische muziekindustrie. Het evenement biedt verschillende evenementen, waaronder conferenties, paneldiscussies, kunst- en cultuurshows, livemuziek en DJ-optredens door heel Amsterdam. Er zullen ruim 2.500 kunstenaars deelnemen. Top-dj’s die dit jaar naar Amsterdam komen zijn onder meer Afrojack, Charlotte de Witte en Amelie Lens.

Een woordvoerder van de organisatie zegt tegen NL Times dat ze 450.000 bezoekers verwachten uit ruim 146 landen. Veel evenementen zijn al uitverkocht. Er blijven echter wel tickets beschikbaar voor de trainingen van het ADE Lab, de ADE Beats conferentie en de ADE Green, die zich richt op duurzaamheid en innovatie in de muziek. Ook voor de BMIM x ADE workshops zijn er plaatsen vrij.

Op het laatste moment een ticket kopen is dit jaar geen optie meer. De gemeente heeft de kaartverkoop op de dag van het evenement verboden, zowel voor onlineverkoop als voor kaartverkoop aan de deur. Aanleiding voor deze actie was een dodelijke steekpartij op het festival Solid Grooves in Amsterdam in mei. Uit onderzoek bleek dat er te veel kaartjes waren verkocht voor het evenement.

De Evenementen Vereniging Amsterdam (EVA) deelde hun ongenoegen over het besluit mee NH-nieuws vorige week afgevraagd of deze maatregel de veiligheid voor bezoekers daadwerkelijk zal vergroten. “Dit zal leiden tot extra drukte aan de deur en meer verkoop op de zwarte markt, omdat bezoekers toch op zoek gaan naar een kaartje voor een evenement waar ze graag heen willen.”

Websites die de doorverkoop van tickets faciliteren, zoals TicketSwap, zijn vrijgesteld van deze nieuwe regels. Dit komt omdat dergelijke platforms particulieren in staat stellen hun tickets aan te bieden, in plaats van zelf nieuwe tickets te verkopen. Een woordvoerder van ADE laat aan NL Times weten dat voor uitverkochte evenementen alleen tickets verkrijgbaar zijn via TicketSwap.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *