Vrouw uit Gorredijk in zaak van krap drie jaar oud veroordeeld voor rijden onder invloed van drugs

[ad_1]

Een 34-jarige inwoner van Gorredijk is vrijdag door de politierechter veroordeeld tot 30 uur taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken wegens rijden onder invloed van drugs – speed en cannabis – en rijden zonder geldig rijbewijs .

De veroordeling was een typisch geval van mosterd na het eten. In juni vorig jaar moest de vrouw ook voor de rechter verschijnen omdat ze in februari 2022 onder invloed van drugs had gereden. De zaak waarvoor ze zich vrijdag moest verantwoorden was van april 2021.

In de zaak uit 2022 was er veel meer aan de hand: de vrouw had niet alleen onder invloed van drugs gereden, ze was er ook vandoor gegaan in een poging aan de politie te ontsnappen. De rit eindigde toen de vrouw met haar VW Golf tegen een lantaarnpaal botste.

Max Verstappen

De rechter vergeleek haar vervolgens met Max Verstappen, maar dan zonder de uitzonderlijke vaardigheden van de Formule 1-coureur. De Gorredijkse kreeg vorig jaar een zware straf: een taakstraf van 100 uur, een voorwaardelijk rijverbod, een boete van 500 euro en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken.

Ze zei toen dat ze verslaafd was geweest, maar nu van de drugs af was. Het feit dat ze haar kinderen een tijdje moest opgeven, gaf voor haar de doorslag. Sinds eind 2022 geeft ze een positieve draai aan haar leven. Ze heeft zelfs onder voorwaarden haar rijbewijs teruggekregen, maar moet nog meewerken aan CBR-controles.

De officier van justitie erkende dat haar zaak erg oud was. “Maar ook heel ernstig”, voegde de officier eraan toe. Bij het doen van haar eis hield de officier er rekening mee dat de ‘redelijke termijn’ waarbinnen een zaak aan de rechter moet worden voorgelegd, ruimschoots was overschreden.

Wel onderweg

De agent hield er ook rekening mee dat de vrouw uit Gorredijk haar leven inmiddels goed op de rails lijkt te hebben. De rechter hield rekening met dezelfde factoren en veroordeelde de vrouw conform de eis tot 30 uur taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken, met een proeftijd van één jaar. De verdachte was het ermee eens dat zij een straf verdiende. “Maar het is een beetje achterhaald”, dacht ze.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *