Lachende baby uit Teletubbies bevallen van eigen zonnestraaltje | Show

[ad_1]

met afbeeldingDe Britse Jess Smith, die als baby van negen maanden als lachende zon verscheen in een kinderserie Teletubbies, is onlangs bevallen van haar eigen zonnestraaltje. De inmiddels 27-jarige vrouw is niet meteen van plan om haar eerste kind op tv te laten verschijnen, maar ze heeft wel een ander voornemen.

“Een hele week met jou”, schrijft Smith op Instagram bij een foto waarop ze de hand van haar kind vasthoudt. Ze maakte eerder bekend een dochter te krijgen, de naam is nog niet bekend. De bevalling, waarschijnlijk via een keizersnede, werd op het laatste moment uitgesteld. Door problemen in het ziekenhuis kon Smith op vrijdag 5 januari niet gezien worden en moest ze na het weekend terugkeren, schrijft haar vriend Ricky Latham op Facebook.

Veel kinderen zijn opgegroeid met Teletubbies Tinky Winky (paars), Dipsy (groen), Laa-Laa (geel) en Po (rood). Hun avonturen in Teletubbyland werden steevast begeleid door een lachend babygezichtje dat als een zon fungeerde. Dat zei Smith in oktober zelf zwanger zijn, maakte de cirkel rond voor fans. ‘De zonnebaby krijgt haar eigen zonnebaby’, riep iemand bijvoorbeeld.

Het nieuws ging de wereld rond en hoewel Jess het destijds leuk vond, hield ze voorheen geheim dat zij het zonnestraaltje was. Smith was er een beetje verlegen en onzeker over, totdat ze op negentienjarige leeftijd naar de universiteit in Canterbury ging. Tijdens de introductieweek moesten de studenten iets over zichzelf vertellen dat de anderen nooit zouden raden. Omdat ze wist dat ze nog jaren met hen om zou gaan, besloot ze delen. Later maakte ze het ook bekend op Facebook.

Hoe werd ze gecast?

Jess werd in 1996 ‘ontdekt’ toen ze in het ziekenhuis lag om gewogen te worden. Het productiebedrijf erachter Teletubbies had gevraagd of de specialist een signaal zou geven als er baby’s kwamen die veel lachten. Het toen nog maar negen maanden oude meisje werd tijdens de opnames in een kinderstoel geplaatst, zodat ze als een zon over de aarde keek. Achter de camera speelde haar vader Bill met een teddybeer om haar aan het lachen te maken.

Ze werd uiteindelijk gekozen, verscheen in honderden afleveringen en werd ‘een van de bekendste gezichten op de Britse tv’ De Telegraaf typeerde haar. Jess en haar familie hadden nooit verwacht dat de serie zo’n internationaal succes zou worden. De makers waarschijnlijk ook niet: Jess kreeg ‘slechts’ 250 pond (nu 288 euro) voor de klus en een doos speelgoed.

Zo ziet Smith er nu uit, lees onder het bericht


Geen actrice geworden

Hoewel Jess in zekere zin wereldberoemd is, heeft ze niet gekozen voor een carrière in de media. Zij heeft een administratieve functie bij een beveiligingsbedrijf en werkt als serveerster, voorheen gaf ze ook dansles (waarvoor ze studeerde). Ze woont in het rustige Whitstable en houdt van reizen.

Jess wordt logischerwijs nauwelijks herkend als volwassen vrouw, al is ze niet veel veranderd. Ze zei eerder: “Als mensen weten wie ik ben, zullen ze het zien.” De series Teletubbies werd meerdere malen nieuw leven ingeblazen, onder meer op Netflix. Als er meer nieuwe afleveringen komen, hopen de volgers van Jess maar één ding: dat haar kind de zon speelt.

Smith en haar vriend zijn niet meteen van plan hun dochter te helpen de ‘showbizz’ binnen te gaan, zei ze Amusement vanavond. Ze is vastbesloten om met de kleine naar de show te kijken en dat kan maar één variant zijn. ‘Ze zal luisteren naar mijn versie van de Teletubbies Kijken.”


Luister ook hieronder naar de AD Media Podcast. Je kunt al onze podcasts vinden op ad.nl/podcasts.Bekijk hieronder onze show- en entertainmentvideo’s:[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *