Last van de januariblues? Acht kijk- en luistertips om vrolijk van te worden | Show

[ad_1]

In de meest deprimerende maand van het jaar verzamelde de media & cultuurredactie tips die voor een vrolijk humeur zorgen. Maar pin ons daar niet op vast.

Bioscoop: Wonka
Ze zijn tegenwoordig zeldzaam, maar met Wonka is er eindelijk weer een werkelijk verrukkelijke film voor het hele gezin. Deze muzikale bewerking van de kinderboekenklassieker van Roald Dahl Sjakie en de chocoladefabriek is kleurrijk, grappig, hartverwarmend en gelukkig nooit te goed. En wie zou de Britse ‘romkom’-koning Hugh Grant niet willen zien als een chagrijnige, gekrompen en oranje Oompa Loompa? Doe jezelf een plezier en maak er een bioscoopuitje van, voordat het alleen nog maar op de streamingdienst HBO Max te zien is.

Televisie: Vandaag binnen
De heren van Vandaag Binnen zijn vanaf vandaag weer op televisie, na een korte winterstop. Zelfs als je helemaal niets te maken hebt met de kijkcijfers op SBS6, werkt de lachbui van René van der Gijp aanstekelijk. Niemand kan zo schreeuwen als hij. Een van de meest hilarische momenten was de uitzending in maart vorig jaar, waarin tafelgast premier Rutte een dildohelm in ontvangst kreeg. ‘Voor de fiets,’ roept Gijp snikkend van het lachen.

Muziek: Mr. BlueSky
Ra ra: Welk liedje maakt ons het gelukkigst, en dat is het niet Vrolijk van Pharrell Williams! Neurowetenschapper Jacob Jolij, tot vorig jaar verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen, ontdekte met wiskundige formules en hersengolfmetingen dat Meneer BlueSky van Electric Light Orchestra is de meest opbeurende plaat. Ook van Houd mij nu niet tegen van Koningin en Goede sfeer De Beach Boys maken ons blij. Dus luister!



Theater: Herman van Veen
‘Ik ben zo blij vandaag. Zo blij. Zo blij!’ Als er iemand vreugde brengt op deze Blue Monday, dan is het Herman van Veen. Niet voor niets verscheen hij zeshonderd keer in Carré. Zijn nieuwste optreden – met de toepasselijke titel 600x in Carré – loopt als een trein. Wie per ongeluk een kaartje mist, hoeft zich niet te wentelen in de Blue Monday-blues. De 78-jarige muzikant en theatermaker heeft zijn agenda tot 2028 gevuld met optredens.

Herman van Veen en zijn oudste dochter Babette tijdens De Voorstelling in Carré.
Herman van Veen en zijn oudste dochter Babette tijdens De Voorstelling in Carré. © ANP

Podcast: Nog een dag
Niet de grootste zonnestralen op aarde: Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman. Maar hun podcast is voor de liefhebber van sarcastische humor Een andere dag sterk aanbevolen. Dagelijks recenseert het duo veel nieuws, regelmatig doorspekt met Vitesse-grappen en imitaties van Jan Wolkers en Jan Slagter. Een andere dag is voorspelbaar en toch vermakelijk. Groenteman, die vooral suggesties geeft aan zijn podcastvriend, stikt soms bijna van het lachen.



Familie-uitje: Peppa Pig World of Play
De cartoon- en merchandisehype rond de vrolijke varkensfamilie Pig (die groot werd op Netflix) scoort bij veel ouders hoog op de irritatiemeter, maar deze zeer ruime binnenspeeltuin van de winkelpromenade The Westfield Mall of the Netherlands (in Leidschendam) zal dat wel doen. wees ook de meest chagrijnige moeders en vaders een grote grijns. Probeer bij het betreden van deze pastelkleurige wereld niet mee te stuiteren met uw kind (of neefje of nichtje). Na twee uur ben je al die repetitieve muziek en dierengeluiden beu. Maar dat geldt ook voor uw kleintje, die gegarandeerd onmiddellijk daarna in een slaapcoma terechtkomt.

Peppa Pig in de speelwereld
Peppa Pig in de speelwereld © PR

Bioscoop: The Holdovers
Geschiedenisleraar Paul Hunham is een eersteklas chagrijn. Omdat hij geen familie of vrienden heeft om de vakantie mee door te brengen (maak je geen zorgen, dit is geen kerstkitsch!), blijft hij achter op de jongensschool waar hij werkt om voor leerlingen in een vergelijkbare situatie te zorgen. Zijn chronisch chagrijnig uitziende masker gaat langzaam af in deze prachtige tragikomedie die lach en tranen opvallend dicht bij elkaar brengt. Veel films gedijen bij een bepaald type publiek, maar… Je moet een hart van steen hebben om hier niet in te trappen. Nu in de bioscopen.

Stream: Liefde is blind Sverige
Want we moeten nog een dagje wachten op het nieuwe seizoen van Op het eerste gezicht getrouwd (16 januari, RTL4) kunnen we vast genieten van een ander, bizar liefdesexperiment dat al een paar dagen op Netflix staat: de Zweedse editie van Liefde is blind. In deze realityshow wordt een groep singles in aparte pods geplaatst. Gescheiden door een muur, daten ze altijd met een andere kandidaat, die ze alleen kunnen horen. Op basis van al die ‘intieme’ gesprekken kiezen ze één partner die ze ten huwelijk willen vragen. Pas dan zien ze elkaar voor het eerst. Anders dan bij Op het eerste gezicht getrouwd de nieuwe stellen trouwen niet meteen. Ze wonen eerst een paar weken samen en ontmoeten ook de andere vrijgezellen die ze mogelijk ten onrechte hebben genegeerd. Dat resulteert in gekibbel, spektakel en soms – echt – waanzinnige liefde.

Luister ook hieronder naar de AD Media Podcast. Je kunt al onze podcasts vinden op ad.nl/podcasts.



Bekijk hieronder onze show- en entertainmentvideo’s:

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *