Chipsector omlaag op Wall Street door beteugelen handel met China

[ad_1]

Dit is een nieuwe stap om te voorkomen dat China toegang krijgt tot belangrijke Amerikaanse technologie. Nvidia verloor bijna 5 procent van zijn beurswaarde. Sectorgenoten zoals Intel, AMD, Marvell Technology en Broadcom daalden met maximaal 2 procent. Volgens financieel persbureau Bloomberg hadden de dertig fondsen die behoren tot de zogenaamde PHLX Semiconductor Sector index in de loop van de dag tientallen miljarden dollars aan waarde verloren.

Daarna namen de verliezen enigszins af. “Gezien de wereldwijde vraag naar onze producten verwachten we op korte termijn geen betekenisvolle impact op onze financiële resultaten”, aldus Nvidia. De Nederlandse chipfabrikant ASML, die ook een beursnotering in New York heeft, sloot bijna 1 procent hoger. ASML verwacht dat de maatregel gevolgen kan hebben voor de omzet op de middellange termijn, maar het bedrijf verwacht voor dit jaar en voor de langere termijn geen enkel effect op de resultaten.

Israël en Hamas

Verder ging de aandacht dinsdag vooral uit naar de grootbanken. Bank of America boekte ruim 2 procent winst dankzij goed ontvangen kwartaalcijfers. De Amerikaanse bank profiteerde van de gestegen rente en boekte afgelopen kwartaal meer winst dan verwacht. Ook de omzet was iets hoger dan verwacht. Goldman Sachs leverde ook cijfers. De zakenbank zag haar kwartaalwinst opnieuw dalen door forse afschrijvingen op de waarde van commercieel vastgoed en op het verkochte fintech-onderdeel GreenSky. De bank deed echter goede zaken met de handel in obligaties. Het aandeel sloot bijna 2 procent lager.

Beleggers hielden ook de ontwikkelingen rondom de gevechten in Israël en de Gazastrook in de gaten. Beleggers hopen dat aanhoudende diplomatieke inspanningen van de Verenigde Staten kunnen voorkomen dat de oorlog tussen Israël en Hamas uitgroeit tot een breder conflict. De algemene stemming op Wall Street was voorzichtig na de sterke koersstijgingen van de dag ervoor. De Dow Jones-index eindigde iets hoger op 33.997,65 punten. De bredere S&P 500 daalde zelfs een fractie naar 4.373,20 punten, en technologie-indicator Nasdaq verloor 0,3 procent naar 13.533,75 punten.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *