Nederlandse cricketers zorgen voor stunt op WK met zege op Zuid-Afrika

[ad_1]

De Nederlandse cricketers haalden dinsdag een stunt uit door Zuid-Afrika te verslaan op het WK in India. De ploeg van bondscoach Ryan Cook won in Dharamsala met 38 runs van de nummer 3 van de wereldranglijst.

De Nederlandse cricketers begonnen tegen Zuid-Afrika te slaan en dat ging aanvankelijk moeizaam. Kapitein Scott Edwards draaide echter de zaken om met 78 runs en ook Roelof van der Merwe en Aryan Dutt droegen met respectievelijk 29 en 23 runs bij aan het totaal van 245 runs na 43 overs met 8 batslieden uit. Het totaal aantal overs voor de wedstrijd werd teruggebracht tot 43 vanwege regen eerder op de dag.

Batslieden

Zuid-Afrika verloor snel enkele batslieden, maar kwam terug in de wedstrijd dankzij David Miller, die 43 runs toevoegde. In de 43e over rekende Nederland de laatste batsman aan voor een totaal van 207 runs. Logan van Beek verwijderde drie batslieden, Paul van Meekeren, Roelof van der Merwe en Bas de Leede elk twee.

Het Nederlandse team verloor eerder op het WK van Pakistan en Nieuw-Zeeland. In totaal doen tien landen mee aan het WK, die allemaal één keer tegen elkaar spelen. De top vier plaatst zich voor de halve finales, die medio november plaatsvinden. De volgende wedstrijd van Nederland is op zaterdag 21 oktober tegen Sri Lanka. (AP)

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *