PostNL bezorgt 1 op 5 brieven in laatste kwartaal 2024 te laat

[ad_1]

PostNL bezorgt gemiddeld 7 miljoen brieven per dag. Deze moeten de volgende bezorgdag geleverd worden. In de laatste maanden van 2023 lukte dit slechts in 82 procent van de gevallen. Dit brengt het jaargemiddelde voor tijdige bezorging van consumentenpost op 88 procent. Dit is aanzienlijk lager dan het wettelijk verplichte percentage van 95 procent.

Op het gebied van zakelijke post doet PostNL het iets beter. Daar ligt het jaargemiddelde op 93 procent. Maar ook dat is nog steeds onder het verplichte percentage. Dit zou kunnen betekenen dat er boetes worden opgelegd, zoals in 2019 is gebeurd. Destijds werd 94 procent van de post op tijd bezorgd en kreeg PostNL een boete van 2 miljoen euro.

Woordvoerder

Een woordvoerder van PostNL benadrukt dat het in het laatste kwartaal van 2023 drukker was dan normaal. ‘Niet alleen vanwege de feestdagen, maar ook vanwege de verkiezingsmail waar we veel aandacht en zorg aan hebben besteed.’

Volgens de post blijft het grootste probleem de krapte op de arbeidsmarkt. PostNL kampt met onvoldoende personeel, vooral in het zuiden van het land en in enkele grote steden. ‘Hierdoor kunnen wij helaas niet de kwaliteit bieden die mensen van ons gewend zijn.’ Volgens de woordvoerder doet PostNL er alles aan om de problemen op te lossen.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *