Wisselend succes vrouwen – en mannen E&O in Emmen

[ad_1]

Zowel de dames als heren van E&O kwamen zaterdagavond thuis in Emmen in actie. Dit gebeurde met wisselend succes.

De handbalsters van Misker E&O wonnen afgelopen weekend hun eerste competitiewedstrijd in de Eredivisie tegen PSV. Lange tijd leken de vrouwen voor zo’n tweehonderd toeschouwers in sporthal Angelslo hun tweede overwinning op rij te boeken tegen DSVD uit Deurningen. Maar in de laatste vijf minuten maakten de veelal jonge en onervaren spelers van Emmer-coach Jan Gerald Mulder te veel fouten. De bezoekers uit Overijssel profiteerden hiervan en wonnen met 30-32.

Mannen kunnen juichen

De mannen van het Oosting E&O/Hurry-Up combinatieteam konden later op de avond juichen. De ploeg met spelers uit Emmen en Zwartemeer kwam traag op gang en stond een tijdje achter na de tweede van Bevo uit Panningen. In de loop van de eerste helft begon E&O/Hurry-Up orde op zaken te stellen en kwam twee minuten voor rust op gelijke hoogte met 12-12.

Rood in laatste seconden en strafworp

De Emmenaren en Zwartemeerders kregen er de smaak van te pakken, onder meer met twee doelpunten van Sverre Jansen. Het resultaat was dat beide teams met een score van 15-12 naar de kleedkamers gingen in het voordeel van E&O/Hurry-Up. In de tweede helft lag het initiatief voortdurend bij de mannen van de Emmer-coach Martin de Hoop. Zij speelden de wedstrijd vakkundig en wonnen uiteindelijk verdiend met 31-29. Het laatste doelpunt viel buiten de tijd door een door BEVO 2 benutte strafworp, nadat een overtreding van Marek Skwarczynski in de slotseconden met rood werd bestraft