Roompot en Landal voegen kantoren samen en schrappen banen

[ad_1]

De bedrijven melden niet precies hoeveel mensen hun baan zullen verliezen. Roompot en Landal hebben inmiddels 650 kantoormedewerkers in Nederland, fulltime en parttime. Er blijven 520 voltijdbanen over, maar de invulling daarvan is onder meer afhankelijk van het aantal deeltijdwerknemers. De vier Nederlandse kantoren blijven echter wel bestaan, bevestigt een woordvoerster.

Roompot nam Landal vorig jaar april over. Doordat de twee bedrijven zijn samengevoegd, zijn sommige functies twee keer ingevuld, aldus de bedrijven. Binnen de nieuwe kantoorstructuur zijn er nieuwe rollen voor medewerkers, maar er zullen ook een aantal verloren gaan.

In totaal hebben Roompot en Landal ruim 5.500 medewerkers in dienst op parken en kantoren in binnen- en buitenland. De twee vakantiegroepen beschikken over 32.000 accommodaties in elf landen, van kampeerplaatsen tot villa’s. Na de fusie, waarbij de twee bedrijven door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) verplicht werden dertig parken aan een branchegenoot te verkopen omdat er anders een te grote kavel zou ontstaan, bleven er 305 vakantiebestemmingen over.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *