Amerikaanse singer-songwriter Melanie (76) overleden. Zangeres stond op Woodstock, bekend van ‘Beautiful people’ en ‘Lay Down’

[ad_1]

De Amerikaanse singer-songwriter Melanie is op 76-jarige leeftijd overleden. Haar kinderen schreven woensdag op het Facebook-account van hun moeder dat ze een dag eerder ‘vreedzaam’ is overleden. Een doodsoorzaak wordt niet vermeld.

“We zijn er kapot van, maar willen je bedanken voor de liefde die je hebt voor onze moeder en zeggen dat ze heel veel van je hield”, schrijven de drie. Ze zijn van plan om op een later tijdstip een herdenkingsdienst voor hun moeder te organiseren. “De details zullen bekend worden gemaakt zodra ze bekend zijn. We kijken ernaar uit om je daar te zien.”

Melanie, volledige naam Melanie Safka, behaalde haar grootste successen eind jaren zestig en begin jaren zeventig. Ze had hits met nummers als Mooie mensen , Gloednieuwe sleutel , Vrede zal komen (volgens plan) En Ga liggen (kaarsen in de regen) . De zanger trad in 1969 ook op in Woodstock.

Ze bleef in latere jaren veel muziek maken en bracht in totaal 28 studioalbums uit. Haar laatste, Sinds je nooit meer van mij hebt gehoord werd uitgebracht in 2010.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *