[ad_1]
Broccoli staat standaard in de top 10 lijst van populaire groenten. Begrijpelijk, want deze groente zit boordevol goede voedingsstoffen. Toen ik nog bij huisgenoten woonde, maakten ze altijd kip met rijst en broccoli als ze in de fitnessfase zaten. Dit recept is daar een variatie op, maar dan met garnalen en heerlijke smaakmakers.
Jij hebt nodig:
Voor 2 personen
1 broccoli
150 g garnalen (diepvries, ontdooid)
150 g bruine rijst
1,5 el sesamolie
1 eetl sojasaus
1 eetl ketjap
2 cm gember
2 teentjes knoflook
Sap van een halve limoen + rasp
Chilivlokken naar smaak
Variatietip: In plaats van garnalen kun je dit recept ook maken met kipfilet.
Zo maak je het:
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de steel en snij in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Snijd de gember en knoflook fijn. Kook de broccoli in een pan met kokend water gedurende 6 minuten beetgaar en laat ze uitlekken.
Verhit vervolgens de sesamolie in een wok en roerbak de broccoli en garnalen 3 minuten op hoog vuur samen met de gember en knoflook. Voeg vervolgens de sojasaus, ketjap en sap van een halve limoen toe. Breng op smaak met chilivlokken en schil van de limoenschil. Serveer met rijst. Eet smakelijk!
[ad_2]