Recept voor Thaise pad krapow met tempehgehakt | wat eten we vandaag?

[ad_1]

Lifehack: door tempeh in stukjes te hakken en te kruiden maak je eenvoudig je eigen vegetarisch gehakt.

Wij geven het een rol in een vegetarische pad krapow, dat geweldige Thaise rijstgerecht. En zo heb je binnen een mum van tijd een vullende maaltijd op tafel, voor lunch of diner.

Ingrediƫnten

Voor 4 personen:

  • 4 eetlepels plantaardige olie
  • 3 Thaise rode paprika’s, fijngehakt
  • 3 sjalotjes, in dunne plakjes gesneden
  • 5 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden
  • 500 gram tempeh
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 100 ml groentebouillon
  • 1 bosje Thaise basilicum

Voor extra:

  • 400 gram gekookte rijst
  • 4 gebakken eieren
  • 1 limoen, in partjes

Zo maak je het:

Snijd de tempeh fijn in kruimels, zodat deze ongeveer de textuur heeft van los gehakt.

Verhit een wok, voeg de olie toe en als deze heet is, doe je de chilipepers, sjalot en knoflook in de pan. Kook gedurende 1 tot 2 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn en zorg ervoor dat ze niet verbranden.

Voeg de gehakte tempeh toe en bak een paar minuten. Merk je dat de stukjes tempeh nog iets te groot zijn, gebruik dan een stamper om ze kleiner te maken.

Voeg de suiker en de sojasaus toe en bak nog een minuut. Blus vervolgens de pan af met de groentebouillon. Wacht tot het vocht verdampt is. Als alles goed gaat, zal dit vrij snel gebeuren, omdat je wok erg heet is.

Voeg de Thaise basilicum toe en roer het gehakte tempeh erdoor tot het geslonken is. Serveer het tempehgehakt op wat gekookte rijst. Serveer met een limoen en eventueel wat spiegeleieren.

www.culy.nl

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *