[ad_1]
Een glas wijn nippen op het strand terwijl de zon ondergaat? Over amper twee maanden moet die fantasie werkelijkheid worden bij strandclub Zand-Erover aan de Baggelhuizerplas in Assen.
Vorige week was aan de randen van de Baggelhuizerplas alleen nog een betonnen fundering zichtbaar, maar nu zijn de contouren van een strandtent zichtbaar. De eerste prefab wanden staan al een paar dagen trots en de strandtent gaat echt de hoogte in. “En dan kan het snel gebeuren”, glundert Angela Verbaarschot (33) uit Oosterwolde, de toekomstige manager van de horecagelegenheid.
‘Het kan snel gebeuren’
Het strandrestaurant moet op 22 april klaar zijn, verwacht investeerder Erik de Haan. Dat moet wel zo zijn, met het oog op het Drents Bevrijdingsfestival. De organisatie van het festival start eind april met de bouw van het festivalterrein rondom de Baggelhuizerplas. “Er moet nog veel gebeuren, maar ik heb er vertrouwen in dat alles op tijd klaar zal zijn. Ik weet uit eerdere ervaringen hoe snel het kan gaan”, zegt Verbaarschot.
Ze wil ophef maken met Zand-Erover en kan het zich helemaal voorstellen. Op een luie zomerdag plof je neer op het terras met een glas wijn voor je neus en een hapje. “En als het slecht weer is, kun je binnen bij de open haard zitten”, dagdroomt ze. Er komen in totaal zo’n 75 plaatsen binnen en een buitenterras met ruimte voor zo’n 150 tot 200 gasten, zegt de beheerder. Het is de bedoeling dat de strandbar zeven dagen per week geopend is. Volgens Verbaarschot wordt de menukaart ‘hip’ en ‘herkenbaar’.
Brand anno 2020
Met de komst van Zand-Erover komt er een einde aan de horecavrije dagen aan de Baggelhuizerplas. In 2020 maakte een brand abrupt een einde aan het paviljoen van zorginstelling Phusis. In 2022 is de aanbesteding voor een nieuwe horecagelegenheid gegund aan Evertsen Bouw uit Zwolle en horecaondernemer De Haan. Aanvankelijk was het de bedoeling dat het paviljoen vorig jaar gebouwd zou worden, maar schaarste aan bouwmaterialen dwong de initiatiefnemers om Zand-Erover mee te nemen naar 2024.
Verbaarschot werkte eerder samen met cateringpartner De Haan, onder meer aan een nieuw paviljoen in Emmeloord. “Vorig jaar hebben we het grand café verkocht. Toen ben ik een tijdje gaan reizen. In november, na terugkomst van mijn wereldreis, werd ik gevraagd om hier te komen werken.” Ze is enthousiast. “Wij willen er echt iets moois van maken.”
[ad_2]