Lakemans Pensioenherstel is geldklopperij, waarschuwt claimspecialist Rob Goedhart uit Koudum

[ad_1]

Financieel activist Pieter Lakeman en advocaat Hans van Meerten willen met hun Stichting Pensioenherstel miljarden ophalen voor getroffen ambtenaren. Claimexpert Rob Goedhart uit Koudum spreekt van een geldgreep.

ABP heeft de pensioenuitkeringen tussen 2008 en 2020 niet aangepast aan de prijsstijgingen. Gepensioneerden verloren daardoor veel koopkracht. Door hun pensioenen niet te indexeren heeft ABP de Europese regels overtreden, zeggen Van Meerten en Lakeman.

Ze denken minimaal 10 miljard euro te kunnen claimen bij het pensioenfonds voor overheidspersoneel, geld dat kan worden verdeeld onder gepensioneerde ambtenaren. Om hun claim te financieren zijn Lakeman en Van Meerten op zoek naar 10.000 tot 15.000 slachtoffers, die ieder bereid zijn 100 euro bij te dragen.

Pioniers

“We hebben pioniers nodig om deze claim van potentieel historische waarde te maken”, zei Lakeman in zijn aankondiging. Daarmee moet een oorlogskist van 1,5 miljoen euro ontstaan, waarmee het duo ten strijde kan trekken tegen de Staat.

Ook Goedhart vindt het schandalig dat ABP zijn pensioenen niet heeft geïndexeerd. Tegelijkertijd noemt hij de bijdrage van 100 euro die de Stichting Pensioenherstel vraagt ​​een geldgreep.

Vijftien jaar procederen

Lakeman en Van Meerten verwachten dat hun Stichting Pension Recovery binnen twee jaar succesvol kan zijn. De Koudumer vindt dat vooruitzicht echter onrealistisch.

Hij gaat ervan uit dat de Staat en het ABP zich tot aan de Hoge Raad zullen verzetten. “Je kunt rekenen op zo’n vijftien jaar procederen.”

‘Geld kan beter aan de loterij worden besteed’

Goedhart schat dat de jongste getroffen ABP-klant momenteel rond de zeventig is. Tegen de tijd dat er een definitieve uitkomst is, zal die gepensioneerde al 85 jaar oud zijn. “Ik raad ambtenaren aan om hun 100 euro aan een loterij te besteden.”

Op basis van zijn eigen ervaringen met schadestichtingen vreest Goedhart dat de oorlogskas van de Stichting Pensioenherstel vooral zal worden besteed aan de dekking van de kosten.

Huub Stapel

Er zijn nogal wat namen verbonden aan de claimstichting. Pensioenherstel beschikt over twee advocaten, drie adviseurs (waaronder acteur Huub Stapel), twee toezichthouders en twee directeuren. Het is niet duidelijk of ze hun werk gratis doen.

Goedhart: “In de praktijk heb ik gezien dat het stichtingsbestuur en de raad van commissarissen een vergoeding van 250 euro per uur best realistisch vonden.” Daarnaast zijn er uitgaven voor IT en juridische kosten. “Zo is 1,5 miljoen euro snel op.”

Aandeel leasen

De man uit Koudum weet wat procederen is. Vanuit de Consumentenbond was Goedhart bijvoorbeeld betrokken bij de aandelenlease-affaire van Dexia. Ook hielp hij slachtoffers van de failliete DSB-bank.

Goedhart is er trots op dat hij met zijn Stichting Geldbelang circa 1 miljard euro heeft teruggevorderd voor bankklanten die een doorlopend krediet met variabele rente hadden.

Stichting Pensioenherstel is om een ​​reactie gevraagd, maar heeft niet gereageerd.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *