Uit voorzorg veel politie aanwezig bij uitvaart rapper Bigidagoe | Binnenland

[ad_1]

Uit voorzorg was er zaterdag uit voorzorg grote politie aanwezig bij de begrafenis van Danzel Silos (26), beter bekend als rapper Bigidagoe (26).

De afscheidsdienst vond vrijdag plaats in Amsterdam-Zuidoost, waar ook honderden mensen aanwezig waren. De uitvaartplechtigheid zal zaterdagmiddag plaatsvinden in Zuidoost, gevolgd door de uitvaart enkele uren later op Westgaarde in Osdorp.

Op de locatie in Zuid-Oost is ‘alles onder controle’ en zijn er geen bijzonderheden te melden, zegt een politiewoordvoerder. De ceremonie is nu aan de gang. Enkele tientallen mensen staan ​​buiten het uitvaartcentrum en luisteren naar de luidsprekers en muziek van binnenuit. Voor de deur staan ​​twee wit glimmende limousines en een witte lijkwagen. Her en der zijn politiebusjes zichtbaar in de omgeving.

Conflict in de Amsterdamse rapscene

Rapper Bigidagoe werd afgelopen zondag neergeschoten in een partycentrum aan de Rhoneweg bij Sloterdijk. Bigidagoe werd gereanimeerd, maar stierf kort na de schietpartij aan zijn verwondingen.

Deze week volgden explosies bij eigendommen die gelinkt waren aan leden van de rapformatie Zone 6 – waarvan Bigidagoe leider was – en de rivaliserende rapformatie Boats Music. In het onderzoek wordt serieus rekening gehouden met het feit dat een al lang bestaand conflict in de Amsterdamse rapscene aan de basis ligt van de moord op de rapper.

De zondag doodgeschoten Danzel Silos (26) was een begrip in Holendrecht en omstreken als leider Bigidagoe van rapformatie Zone 6 uit Amsterdam-Zuidoost – en online, waar hij het goede leven vierde en peperduur pronkte dingen.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *