Harm Visser zet kroon op dominant seizoen

[ad_1]

Harm Visser sloot het seizoen zondag in de Elfstedenhal in Leeuwarden af ​​zoals hij eraan begon: met een overwinning.

In de finale van de DAIKIN Marathon Cup behaalde de sprinter van Jumbo-Visma zijn negende overwinning in het circuit van vijftien races. In de tussenliggende weken maakte de man uit De Westereen vooral een snelle ontwikkeling door. Dit leverde hem ook voor het tweede jaar op rij de eindzege in de Marathon Cup op.

De wijze waarop Visser (23) de finale in de Elfstedenhal beheerste was geheel in stijl. Eigenlijk het seizoen in een notendop. Waar Visser deze winter in een sprint terechtkwam, kwam hij steeds als winnaar uit de bus. Dat was deze keer niet anders. De oppermachtige Fries vierde ruim voor de finish zijn overwinning.

Visser kroonde daarmee een seizoen waarin hij een zeer dominante factor was in het peloton. Waar hij afgelopen winter lang onder de hegemonie van Reggeborgh leed en pas laat de winnende baan vond, was Visser er nu vanaf het begin bij. Reggeborgh-coach Roy Boeve verwoordde het mooi: “Wij zijn niet slechter geworden, maar iemand anders is beter geworden.”

Mega sprong

Visser erkent dit zelf. Hij schat zijn verbetering op vijf procent, zegt hij. In de topsportwereld is dat een megasprong. “Maar dat was nodig om wedstrijden te winnen in plaats van tweede of derde te worden, zoals mij vorig seizoen vaak overkwam.” Hij is sterker, beter, ouder geworden, legt Visser uit. “Als schaatser bereik je de top van je kunnen. Als je niets kapot maakt en gewoon een goed trainingsschema hebt, zou je tot je 27e elk jaar beter moeten worden. Dat overkomt mij, en dat is een goed teken. Dat is ook de reden dat ik bij Jumbo-Visma wilde blijven, want die lijn is er nog steeds. En zolang dat zo is, moet je niet anders willen.”

Visser tekende onlangs een contract tot de Spelen van Milaan in 2026, net zoals ploegleider Peter de Vries afgelopen weekend ook zijn contract voor dezelfde termijn verlengde. Dat team is een belangrijk onderdeel in de stijgende prestatiecurve van Visser, legt hij uit. “De harde kern met Robert Post, Mats Stoltenborg, Peter de Vries, Ingmar Berga en Diane Valkenburg is na vier jaar keihard. Dit is een ploeg met veel ervaring en een heel goed gevoel samen. Dat ik vaak de iemand die het af krijgt brengt een bepaalde druk met zich mee, maar ook het gevoel dat je het voor elkaar wilt doen, dat werkt voor mij heel goed.”

Zo goed dat winnen even wennen lijkt. Maar zo is het niet, zegt Peter de Vries. “Als je vaker wint, wordt het lastiger als je niet wint.” Maar daar heeft Harm Visser niet zo vaak last van.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *