Pieter Lakeman: mogen de advocaten van Pensioenherstel niet betaald krijgen?

[ad_1]

Pieter Lakeman wijst de beschuldiging van de hand dat zijn Stichting Pension Recovery zich schuldig maakt aan geldroof: mogen topadvocaten niet betaald worden?

Lakeman reageert op kritiek van Koudumer Rob Goedhart van Geldbelangen. Ter voorbereiding van een claim tegen APB is de financieel activist samen met advocaat Hans van Meerten op zoek naar 10.000 tot 15.000 gepensioneerden, die ieder bereid zijn 100 euro bij te dragen.

Met een oorlogskas van 1,5 miljoen euro hopen Lakeman en de advocaat minimaal 10 miljard euro te kunnen claimen uit het pensioenfonds voor overheidspersoneel. Twaalf jaar lang heeft het ABP zijn uitkeringen niet aangepast aan de prijsstijgingen.

Goedhart denkt dat gepensioneerde ambtenaren hun geld beter aan een loterij kunnen besteden. Hij verwacht dat Stichting Pensioenherstel vijftien jaar zal moeten procederen om zijn claim waar te maken.

‘Absurd lang’

Tegen die tijd zal een groot deel van de gepensioneerden niet meer in leven zijn, verwacht de Koudumer. Lakeman noemt vijftien jaar echter ‘een absurd lange tijd’.

Hij verwacht een veel sneller resultaat. “Het is gebruikelijk om bij een ernstige claim topadvocaten in te schakelen, vooral als het om evenveel mensen gaat als in dit geval”, legt de activist uit. ‘Betalende advocaten kunnen toch niet bekritiseerd worden?’

‘Veelbelovend’

Negen advocaten, bestuurders en adviseurs hebben zich aangesloten bij Stichting Pensioenherstel. Geen van hen is nog betaald, meldt Lakeman. Ook wijst hij erop dat bij winst iedereen die 100 euro heeft betaald, dat geld terugkrijgt.

De slachtoffers hoeven geen percentage voor de proceskosten te betalen. Lakeman erkent dat het niet 100 procent zeker is dat het eindoordeel positief zal zijn voor de slachtoffers. “Maar wij beschouwen de claim als veelbelovend.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *