Protest tegen Provinciale Staten: jongeren krijten regenboogzebrapad in Leeuwarden

[ad_1]

Jongeren van verschillende politieke partijen hebben een zebrapad bij de Blokhuispoort omgebouwd tot een ‘regenboogzebrapad’. Ook wel ‘homo-oversteekplaats’ genoemd.

De actie is gericht aan Provinciale Staten, die vorige week besloten geen actief ‘regenboogbeleid’ te voeren. Dit besluit staat op gespannen voet met het eerdere besluit van Provinciale Staten om de laatste regenboogprovincie van Nederland te worden.

Beleid

Ook zou de provincie een actieve rol spelen in het verbeteren van de rechten en positie van de LHBTIQ+-gemeenschap. Maar de nieuwe gedeputeerde van BBB, ChristenUnie, CDA en FNP vindt dat geen taak voor de provincie en kreeg daarvoor eind vorige maand steun van een meerderheid van de Staten.

“Het schilderen van een regenboogzebrapad is een klein gebaar, maar een groot gebaar voor een groep mensen die niet meer geaccepteerd worden door de provincie”, zegt Maico Zon van de Jonge Democraten. Samen met jongeren van DWARS, JFNP, de Partij voor de Dieren, Jonge Socialisten en PINK! het zebrapad naast de Blokhuispoort heeft hij in regenboogkleuren gekalkt.

Waarom hebben de jongeren geen regenboogzebrapad gemaakt bij het Provinciehuis? Volgens Zon is het beter zichtbaar bij de Blokhuispoort. “We hebben erover nagedacht, maar hier maak je niets kapot en is de actie alleen maar positief. En het creëren van een regenboogzebrapad is hier ook makkelijker”, doelt Zon op de witte vlakken die gekleurd zijn.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *