Gerrit Hiemstra schrijft Grut Frysk Diktee over klimaat

[ad_1]

Voormalig NOS-weerman Gerrit Hiemstra schrijft dit jaar de tekst voor de Grut Frysk Dikkene. De tekst gaat over ‘de impact van het klimaat’.

De voormalige weerpresentator schrijft over hoe mensen omgaan met de weersveranderingen: “Het blijkt dat we ons óf nooit zorgen hoefden te maken over het klimaat en dat het in mei heel slecht weer was.”

Het dictee vindt plaats op 23 april in de rijkszaal van het provinciehuis. Vorig jaar schreef Iris Kroes de tekst van de Frysk DICKEE. Ze koos er toen voor om over een ‘bepaalde levensfase’ te schrijven.

Kwalificatie dictaat

Iedereen die wil meedoen, kan dat tot en met 31 maart online doen kwalificerend dictaat maken. De twintig deelnemers die hierop het beste scoren mogen meedoen aan het dictaat. De dag na het dictaat, 24 april, wordt het uitgezonden op Omrop Fryslân.

Naast de twintig deelnemers uit de kwalificatie doen er ook vijf vooraf geselecteerde teams mee. Ze concurreren onderling. Dit jaar zijn dat: Bekende Friezen, Yung Frysk (een campagne over Fries voor en door jongeren), Harkemase Boys, Friese studenten van de Universiteit van Amsterdam en Freons van de Friese organisaties: Omrop Fryslân, Tresoar en de Fryske Akademy.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *