Fries om utens Regina Leeuwen strijdt vurig op Jumping Tolbert: ‘Cherry Tania zorgt voor die stap omhoog’

[ad_1]

In de Grote Prijs van het zevendaagse springevenement Jumping Tolbert was Fries met onder meer Regina Leeuwen met Cherry Tania de best presterende Friese deelnemer.

De overwinning ging naar Groningen en Olympisch springruiter Jur Vrieling met I’m Special Power SIH. In deze loodzware 1.40m proef, georganiseerd door Jos Brinkman en Wim Schepers, bleven elf van de 52 deelnemers uiteindelijk foutloos voor de barrage. Regina Leeuwen reed scherp op de veertienjarige vosmerrie Cherry Tania. Haar tijd was goed, maar er viel een balk. Leeuwen, 29 jaar, geboren en getogen in Arum, was desondanks blij met de zesde plaats.

“Ik vind Tolbert een hele leuke wedstrijd om mee te rijden. Ik had hier alleen Cherry mee. En donderdag één proef gereden, want zo’n Grand Prix wilde ik niet missen. Het is leuk met zoveel mensen. Cherry is van mij en ik heb haar nu twee jaar. Ze had al enige ervaring. We hebben haar gekocht zodat ik wat meer ervaring kon opdoen op een hoger niveau. Want als je alleen maar jonge paarden traint, gaat dat niet werken. Met haar kan ik die stap verder zetten.”

De amazone uit Langeveen heeft inmiddels twee Grand Prix op tweesterrenniveau gesprongen. In Gent (België) werd ze tweede. “Cherry is erg snel en snel op de sprong. Ik probeerde kalm te blijven in de bochten. Dan zou het voor mij beter zijn om nog een galopsprong te maken. Met de laatste regel wilde ik het mooi en vloeiend houden. En toch die fout.”

Vlekkeloos met Izzylineke

Ook Auke Feenstra reed met Izzylineke foutloos het basisparcours. Na zijn zware basisrit had de 21-jarige renner uit Bontebok zijn barrageplan klaar. “Ik zei vooraf: neem daar eerst wat ruimte. Tijdens het rijden zag ik de afstand en ik dacht: die neem ik, maar dat was toch iets te gek.” Resultaat: twee springfouten.

En fouten maken hoort bij de sport. Het is de laatste tijd stil rondom Feenstra. ,,Dat is juist. Afgelopen winter was ik veel bezig met school. Omdat ik in mijn laatste jaar van het HBO in Leeuwarden zit. En als ik met de paarden bezig was, deed ik alles half. Dan behaal je geen goede resultaten met autorijden en ook geen goede resultaten op school. Daarom ging ik deze winter niet echt naar wedstrijden en concentreerde ik me op school. Ik wil komende zomer weer starten in de 1.45-1.50m rubrieken. Vorige week ben ik voor het eerst weer gestart in de 1.40m rubriek in Bathmen. Daar liep het op nul. En afgelopen donderdag werd Izzylineke hier zesde in het 1.40m.”

De drijvende kracht achter het evenement

De 71-jarige Louwe Mulder, de drijvende kracht achter het evenement, keek tevreden terug. Veel mensen, blije ruiters en een goede sfeer. Het was goed vertoeven in het nieuw opgerichte Grand-Café Tante Gé, vernoemd naar zijn vrouw Gea, en op de GEA-baan daarbuiten. Alles is gegroeid zonder subsidies. “Ik moet het zelf verdienen. Ik heb geluk dat de renners het leuk vinden. Dan komt de rest vanzelf.” Mulder is sociaal en luistert goed. Zijn team heeft een nieuwe visie op de toekomst. “Ik wil nog verder gaan in duurzaamheid. En het lijkt mij leuk om hierachter een bos aan te leggen waar de pony’s zich kunnen uitlaten.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *