Marcel is zelf Joods, toch zong hij Hamas-liedjes voor de Kuip | Binnenland

[ad_1]

podcast de zaak xAls de 60-jarige Marcel vlak voor de wedstrijd Feyenoord-Ajax besluit liedjes te zingen op het podium, weet hij niet dat dit zulke gevolgen zou hebben. De man, die zelf Joods is, zingt de tekst ‘Hamas, Hamas, Joden aan het gas’. Een jaar later legt hij voor de rechtbank uit waarom hij dat in vredesnaam deed.

Hij begint met Je staat nooit alleen, maar daarna komen de kwetsende liedjes. Waarom, vraagt ​​de rechter zich af. “Ik zag het toen als een liedje tegen Ajax. Ik wist niet dat het zo’n impact zou hebben.” De rechter begrijpt dat niet: “Je weet toch ook wat er tijdens de oorlog is gebeurd?” Ja dat weet Marcel: “Ik ben ook al eens in het Anne Frank Huis geweest, maar ik zag er eigenlijk geen kwaad in.”

Marcels leven staat na het incident op zijn kop. Zijn vader is joods, zijn moeder is joods en hij ook. Maar sinds het liedje neemt zijn vader de telefoon niet meer op en is hij 30 kilo afgevallen. Hij heeft grote spijt van zijn daad en durft het woord ‘Joden’ niet eens meer te gebruiken.

Gerechtsverslaggever Adrianne de Koning volgt namens de zaak AD Rotterdams Dagblad: “Het roept de vraag op: hoe krijg je zulke teksten uit je strot?”



Dit is de nieuwste aflevering van de podcastserie De Zaak Spotify of Apple Podcastof klik hieronder om de podcast op jouw favoriete platform te luisteren!


[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *