Nederlandse staat sleept mondkapjesbedrijf Sywert van Lienden voor de rechter

[ad_1]

De Nederlandse staat daagt het bedrijf Relief Goods Alliance (RGA) van Sywert van Lienden voor de rechter vanwege de controversiĆ«le deal voor gezichtsmaskers. Dat meldt demissionair minister Conny Helder van Langdurige Zorg donderdag in een e-mail brief aan de Tweede Kamer. Helder zegt het advies van de Officier van Justitie op te volgen en “de rechten van de Staat wil vrijwaren”.

Van Lienden zat in het bestuur van een stichting die tijdens de coronapandemie mondkapjes regelde voor de overheid. De bestuurders zeiden dat ze dit deden via hun non-profit stichting Hulpstromen Alliance, maar in werkelijkheid gebeurde dit via een commerciƫle onderneming, Relief Goods Alliance, waarvan zij zelf aandeelhouder waren. Van Lienden en zijn zakenpartners verdienden er ongeveer 30 miljoen euro aan.

Van Lienden zelf lijkt er niet bang voor te zijn. Op X, schrijft hij dat de dagvaarding openbaar mag worden gemaakt. Hij wijst op een ander document van het ministerie, waaruit blijkbaar blijkt dat het hoofddoel van de rechtszaak is om te voorkomen dat de zaak verjaart.

De civiele procedure staat los van het strafrechtelijk onderzoek van het Openbaar Ministerie naar Van Lienden en zijn zakenpartners.

Lees ook
Sywert van Lienden is het product van het extreme neoliberalisme

Sywert van Lienden is het product van het extreme neoliberalisme



[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *