‘Gianni de W. was een angstig kind dat alleen op zijn kamer seks gebruikte om stoom af te blazen’ | Binnenland

[ad_1]

RechtszaakGianni de W., de man die 172 meisjes onder controle hield door ze jarenlang af te persen met naaktfoto’s die hij van hen had gestolen, heeft een autismestoornis, een seksuele stoornis en een antisociale persoonlijkheidsstoornis. Hij werd gepest op school. Zijn moeder was ernstig ziek, lag vaak in het ziekenhuis en Gianni was overgeleverd aan de genade van zijn vader, die daar niet goed mee om kon gaan. Vandaag zullen experts spreken over de persoon Gianni de W. en het vonnis volgt.

In die cocktail van problemen, plus het feit dat hij autistisch is, ontwikkelden de stoornissen zich verder. De W. had als kind last van driftbuien en werd enige tijd in een psychiatrische inrichting geplaatst. “Ik vergelijk het met een fluitketel, maar de dop ging er niet af, hij kon geen stoom afblazen”, zegt een van de experts. “Hij had geen adequate manier om stress en druk los te laten. Vanaf zijn dertiende of veertiende begon hij seks te gebruiken om de druk weg te nemen, alleen op zijn kamer met zijn computer. En hij kwam meteen keiharde porno tegen.” De deskundige vindt dat hij minder aansprakelijk is.

De ziekte van zijn moeder maakte van Gianni een ‘zeer angstig kind’ met verlatingsangst, dat vanwege zijn autisme veel vragen had en veel aandacht nodig had. Maar hij kreeg geen antwoorden of duidelijkheid. Door de stoornissen kon De W. overdag normaal functioneren, maar ‘s avonds veranderen in een ander persoon. Het zou kunnen verklaren waarom de slachtoffers in de rechtszaal een heel ander persoon zien dan het monster waarmee ze dachten te maken te hebben.

Veroordeling vanmiddag

Vandaag is dag 4 van het proces tegen De W. (25). Regelmatig zegt hij dat het hem spijt, maar soms weet hij niet precies waarom hij zoveel macht over meisjes wilde hebben en waarom hij zo genadeloos ver ging. Drie deskundigen (een psychiater, een psycholoog en iemand van de reclassering) kunnen daar vandaag wellicht antwoord op geven.

De W. heeft geen strafblad en gemiddelde intelligentie. De rechtbank vraagt ​​zich af of dit verenigbaar is met de geraffineerde manier waarop hij jarenlang meisjes onder zijn controle hield. De vraag is in hoeverre zijn stoornissen zijn wangedrag jegens al die slachtoffers verklaren. Hij zal waarschijnlijk een jarenlange behandeling nodig hebben om het hoge risico op herhaling te elimineren. ‘Woon niet meer thuis’, adviseren de deskundigen. Volgens de bevindingen van de deskundigen doen de ouders het niet goed. De W. had als tiener al een gesprek gehad over zijn gedrag, maar zijn ouders hebben het er daarna niet meer met hem over gehad: “Ze gingen er blijkbaar van uit: als wij er niet over praten, is het er niet”, zegt de W. psychiater.

Geld voor een naaktfoto

Gianni de W. wordt ervan verdacht gedurende een aantal jaren 172 meisjes te hebben afgeperst door onder een andere naam via sociale media contact met hen op te nemen. Vervolgens wist hij hen door geld aan te bieden een naaktfoto of een foto in lingerie te laten maken, en chanteerde hen vervolgens steeds genadelozer. Zo dwong hij hen talloze seksfoto’s en -video’s te maken. De W. had mappen op zijn computer met soms tienduizenden foto’s en video’s per meisje. Ook zijn telefoon stond vol met naaktfoto’s.

De meeste slachtoffers waren doodsbang voor de ijzige praktijken van De W., die volkomen ongevoelig was voor de smeekbeden van veel slachtoffers. Hij reageerde op zelfmoorddreigingen met ‘daar trap ik niet in’. Hij viel zelfs onder een andere naam lastig zijn eigen vriendin. De W. zit sinds oktober 2022 in hechtenis.

Vanmiddag volgt het vonnis, op 8 mei volgt de uitspraak in de zaak.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *