Omtzigt is bijzonder tevreden over werk van Putters

[ad_1]

Volgens de NSC-leider wordt de volgende fase van de kabinetsformatie een ‘uiterst ingewikkelde klus’. Het zal in ieder geval nog niet gaan om de invulling van de ministerposten. Hij zegt er echter vertrouwen in te hebben dat de PVV met een ‘goed voorstel’ komt voor een nieuwe premier.

Hij gaat er nog steeds van uit dat er op hoofdlijnen een beknopt programma komt. Wel zullen er aanvullende afspraken moeten worden gemaakt over de financiën, denkt Omtzigt. ‘Je zult ook kabinetsrichting moeten geven.’ Het gaat dan om zaken als bezuinigingen, extra uitgaven en belastingverhogingen. ‘Of andere zeer impopulaire maatregelen.’

Een worden

Om het volgende kabinet bij elkaar te houden moeten de PVV, VVD, NSC en BBB het volgens de NSC-leider zeker eens worden over drie punten. De partijen moeten dezelfde opvattingen delen over de steun aan Oekraïne, het financiële kader en de rechtsstaat. Over dit laatste punt zijn de vier partijen het eerder eens geworden.

Bovendien zal de NSC zich zeker sterk maken als het gaat om goed bestuur, volkshuisvesting en migratie, zegt hij. “Dit zijn ook drie van de eerste vier hoofdstukken van ons verkiezingsprogramma.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *