Nicolette Kluijver trotseert Atlantische Oceaan voor RTL-programma: ‘Mama ik ben zo trots op je’

[ad_1]

Opnieuw worden bekende Nederlanders tot het uiterste gedreven in een avontuurlijk RTL-programma: Over the Ocean. Drie weken lang hadden zes beroemdheden weinig contact met het vasteland. Presentatrices Nicolette Kluijver (39) en Kees Tol (42) behoorden tot de avonturiers. In mei op televisie.

“Ik kon een week lang niet rechtop lopen. Mijn hele evenwichtsorgaan was ontsteld”, vertelt presentatrice Nicolette Kluijver, die voor het nieuwe programma voor het eerst terugkijkt op de reis. Boven de oceaan , die in mei op tv verschijnt.

“In ruim 2 weken heb ik slechts 3 tot 4 uur per dag geslapen. Dat doet iets met je. We hebben 7.000 kilometer afgelegd van Lanzarote naar Sint Maarten op een schip met allerlei beroemdheden die niet kunnen varen. Het was een prachtig avontuur en een hel tegelijk.”

Kees Tol hoefde niet lang na te denken toen hij werd gevraagd. “Mijn sterrenbeeld is Waterman, en dat is precies wat ik ben. Mijn ouders hebben een boot waar ik graag op vaar. Het oversteken van de Atlantische Oceaan is natuurlijk anders dan het oversteken van het IJsselmeer.”

Voor Kluijver kwam haar ervaring van pas Expeditie Robinson , dat ze al 10 jaar presenteert en waarvan de makers ook betrokken zijn bij dit nieuwe programma, een bron van inspiratie om dit avontuur aan te gaan. “Ik zie daar vriendschappen voor het leven ontstaan. Deelnemers voeren gesprekken die je zelfs met je beste vrienden niet hebt. Ik keek daar altijd met jaloezie naar. Ik hoopte dit verband ook te vinden Boven de oceaan . Nou, het is ons gelukt!”

Met onder meer Kees Tol bouwde ze een bijzondere band op. “We hebben zo gelachen, terwijl we tegelijkertijd konden huilen.” Zo liet Kluijver op de vijfde dag van de reis haar tranen vallen. “Het leek alsof het eeuwen duurde. Kees heeft mij toen uit dat verschrikkelijke moment gehaald.”

Zeeziek in je eigen bubbel

Kluijver werd ooit zeeziek. “Op een gegeven moment hadden we golven die meters hoog waren, hoger dan de boot. Dat duurde drie dagen, dus we konden niets doen. We waren allemaal in puin. Dan moet je de sterkste mensen laten regisseren en koken. Doe het vooral rustig aan.”

Tol kwam er goed uit: “Ik was vooraf bang om ziek te worden, maar ik kan nu officieel zeggen dat ik zeebenen heb.”

Van de drie weken die de boottocht in totaal duurde, hadden Tol en Kluijver geen contact met de buitenwereld. Behalve een contactpersoon aan land, met wie ze via satelliettelefoon konden bellen. Ook een helikopter kon hun zeilschip gedurende de periode niet bereiken.

Tol, presentator van VTWonen Word opnieuw verliefd op je huis, benadrukt de bubbel : “Het vreemde aan het afgesloten zijn van de buitenwereld is dat we bijvoorbeeld niet wisten wie de verkiezingen had gewonnen. Daarnaast is tijdens onze reis de hele situatie blijkbaar ook gebeurd met mijn vriend Jan Smit, die werd ontslagen als voorzitter bij FC Volendam. Dat pas achteraf horen is heel bizar.”

Niet zonder gevaar

De overtocht was niet zonder risico, al hadden de beroemdheden aan boord bij de voorbereidingen hulp gekregen van professionals, zoals van de winnaar van de Volvo Oceaanrace . “Alles draaide om veiligheid, veiligheid, veiligheid”, zegt Tol, die zich geen moment onveilig voelde.

Iedereen had zijn eigen taken op het schip. Kluijver: “Speciaal voor de reis ben ik opgeleid tot weersvoorspeller. Marion de Hond: eet je hart op . Elke 48 uur belde ik iemand aan land die onze route bijhield en voor weerkaarten zorgde.”

Tol was de bootmanager. “Iedereen moet een keer naar het toilet, we mochten eens in de twee dagen douchen en we moeten drie keer per dag eten. Dat vergt nogal wat organisatie.”

Bericht van trotse dochter

Kluijver kon voor de reis niet rekenen op de steun van haar hele familie. “Ik heb er uitgebreid over gesproken met ex-man Joost en de kinderen. Dat waren geen gemakkelijke gesprekken. Je gaat iets gevaarlijks doen. Mijn oudste dochter aarzelde aanvankelijk om mee te doen.”

Er gebeurde iets onverwachts terwijl de Expeditie Robinson presentator zat midden op zee. “Ik kreeg een briefje waarop ze schreef Mam, ik ben zo trots dat je dit hebt gedaan . Dat is precies wat ik mijn kinderen wil meegeven: volg je dromen, ga het avontuur na!”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *