Klaar-overs en chillplekken: voorstellen van de kinderraad van Borger-Odoorn zijn overgenomen door de gemeenteraad

[ad_1]

De voorstellen van de kinderraad Borger-Odoorn van begin deze maand zijn door de gemeenteraad aangenomen. De kinderen vroegen aandacht voor verkeersveiligheid op scholen, sport- en culturele activiteiten voor iedereen en speeltuinen met meer uitdagingen.

De raad wil onder meer dat het college van burgemeester en wethouders in overleg treedt met de besturen van basisscholen waar nog geen ready-overs zijn. De gemeente wil ook dat B&W de mogelijkheid onderzoekt van een pompbaan, chillplekken en natuurlijke speeltuinen. Ook vraagt ​​de raad de raad om in gesprek te gaan over mogelijke scholentoernooien waaraan alle basisscholen kunnen deelnemen, samen met basisscholen, sportclubs en dorpsverenigingen.

Deze drie moties zijn ideeën van de kinderraad. Deze ideeën presenteerden de kinderen begin maart tijdens de raadscommissievergadering. Ze hopen op actie, zeiden ze destijds.

De kinderraad bestaat uit leerlingen uit groep 8 van deelnemende basisscholen in Borger-Odoorn. Een paar keer per jaar komen ze bij elkaar om te overleggen.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *