Eerste deelfietsen in Drenthe zijn in Toegangspoort Holtingerveld en in Diever

[ad_1]

Jacob Boonstra en Bram Harmsma, wethouders voor recreatie en toerisme in respectievelijk Westerveld en Steenwijkerland, openden donderdag 19 oktober het eerste knooppunt voor deelfietsen in de gemeente Westerveld. Dit gebeurde bij de Toegangspoort Holtingerveld in Havelte. Bij Brasserie Puur in Diever is sinds donderdag ook een hub geopend.

Deze twee knooppunten met elektrisch deelfietsen maken het voor toeristen, inwoners en reizigers nog makkelijker om een ​​fiets te huren en de omgeving van het Westerveld op een duurzame manier te verkennen. Het huren van de elektrische deelfietsen werkt via de Deelfiets Nederland app.

Wethouder Jacob Boonstra is enthousiast dat de deelfiets nu ook in de gemeente Westerveld verkrijgbaar is: “Westerveld heeft de primeur: het zijn de eerste deelfietsen die naar Drenthe komen. Het fietsen delen is een succes in Steenwijkerland en wij breiden dan ook graag uit naar onze gemeente. Toeristen kunnen bijvoorbeeld een fiets huren op het Holtingerveld en naar de Weerribben-Wieden gaan en daar hun huurfiets inleveren of andersom. Wat mij betreft is dit nog maar het begin: een uitgebreid netwerk in Westerveld en Drenthe biedt bezoekers de mogelijkheid om de hele omgeving per fiets te verkennen.”

Wethouder Bram Harmsma: “Wij vinden het mooi dat de eerste hubs in de gemeente Westerveld zijn geplaatst. En wij willen de gemeente Westerveld hiermee feliciteren. In Steenwijkerland zien we dat het delen van fietsen een succes is. Steeds meer inwoners, toeristen en reizigers maken gebruik van onze fietsen. Deze uitbreiding is een zeer welkome en belangrijke aanvulling op ons netwerk. Hoe meer hubs, hoe groter het bereik. We zijn daarom ook in gesprek met andere buurgemeenten. Het doel is om samen één breed en duurzaam netwerk op te bouwen, met deelfietsen die in de hele regio uitwisselbaar zijn.”

Verbinding maken met het netwerk

Ook andere ondernemers in de toeristische sector kunnen zich aansluiten bij het deelfietsnetwerk. Er is subsidie ​​beschikbaar voor ondernemers die een hub op hun bedrijf willen aanbieden. Ondernemers die geïnteresseerd zijn kunnen contact opnemen met de gemeente Westerveld en vragen naar de beleidsmedewerker recreatie en toerisme.

De komst van de deelfietsen werd mede mogelijk gemaakt met financiering uit de Regiodeal Zwolle.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *