Súdwest-Fryslân heeft 1 miljoen euro beschikbaar in een hulpfonds voor wie de eindjes niet meer aan elkaar kan knopen

[ad_1]

Om mensen te helpen die financieel niet kunnen overleven, richt de gemeente Súdwest-Fryslân een Subsistence Security Assistance Fund op.

Het fonds is bedoeld voor inwoners, inclusief ondernemers, die acute financiële problemen hebben. Tot 1 mei 2024 is 1 miljoen euro beschikbaar. Volgens de gemeente gaat het niet alleen om mensen met een laag inkomen omdat ze weinig of geen werk hebben, maar ook om mensen die werken of een pensioen hebben.

De gemeente constateert dat steeds meer mensen moeite hebben om rond te komen. Dit komt door de hoge energieprijzen en andere stijgende kosten. Een onverwachte rekening kan voor veel problemen zorgen. Voor die situaties is het fonds er.

De optie wordt ook gezien als een eerste stap voor mensen om hun financiële zaken weer op orde te krijgen. Een medewerker van het Gebiedsteam beoordeelt samen met de aanvrager zijn financiële situatie. Wellicht zijn er andere geldbronnen waar zij gebruik van kunnen maken of kan de gemeente op een andere manier ondersteuning bieden.

Het fonds is ook beschikbaar voor initiatieven in wijken en buurten waar bewoners ondersteund worden. Een voorbeeld hiervan is een buurtkoelkast. Voor dit soort ideeën kan een eenmalige subsidie ​​van maximaal 10.000 euro worden aangevraagd.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *