Vincent Janssen ergert zich aan felle kritiek op Xavi Simons: ‘Daarom wil ik nooit meer in Nederland spelen’ | Nederlands voetbal

[ad_1]

Vincent Janssen vindt dat Xavi Simons veel te hard wordt behandeld na zijn matige interland voor Oranje tegen Schotland. Voor de Antwerpse spits, die 22 interlands op zijn naam heeft staan, is de manier waarop er in Nederland over spelers gesproken wordt zelfs een reden om nooit meer in de Eredivisie te willen voetballen.

“Die jongens op tv praten grof over spelers, alleen maar om kijkers te winnen”, zegt de 30-jarige Janssen tegen de Belgische krant Het Laatste Nieuws. “Ik heb een WK gespeeld met Xavi Simons, hij is gewoon een brave jongen en een goede voetballer. In Duitsland bij Leipzig speelt hij fantastisch, in de Champions League tegen Real Madrid was hij heel goed. Dan heeft hij een slechte wedstrijd met de Nederland en wordt meteen volledig bekritiseerd.”

Zelf speelde Janssen in Nederland voor Almere City en AZ, waar hij een toptransfer naar Tottenham Hotspur afdwong. De afgelopen jaren werd hij regelmatig gelinkt aan Nederlandse clubs, maar achteraf is hij blij dat hij voor België heeft gekozen.

,,Ik vind het vreselijk. De manier waarop spelers in Nederland respectloos worden behandeld door de media is één van de redenen waarom ik niet terug wil naar Nederland om daar te voetballen. Je kunt daar geen normale voetbaldiscussie meer voeren. Het zijn komische kappertjes geworden, toch?



België respectvoller

Janssen zelf droeg voor het laatst het Nederlandse shirt op het WK 2022 in Qatar. Hij stond in de basis tijdens de openingswedstrijd tegen Senegal. De aanvaller kwam ook als invaller in actie tegen gastland Qatar.

Vooral na de wedstrijd tegen Senegal kwam er vanuit Nederland harde kritiek op Janssen en dat liet hem niet koud. “Het irriteert mij dat je in Nederland een wedstrijd of een speler niet op een beschaafde manier kunt analyseren. Dat meen ik echt. Waarom is dat nodig? België is wat dat betreft veel respectvoller.” Na het toernooi, waar Nederland in de kwartfinales verloor van Argentinië, besloot hij het Nederlandse team te bedanken om zich volledig op zijn club te kunnen richten.

Programma, uitslagen en klassement Jupiler Pro League
In In ons matchcenter kun je het complete programma bekijken van de komende ronde in de Belgische competitie, de stand en alle uitslagen van de gespeelde wedstrijden. Hieronder kun je al onze voetbalvideo’s bekijken.

Programma en uitslagen Jupiler Pro League


Stand Jupiler Pro League


[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *