Verkouden of grieperig? 10 series om te kijken als je op de bank ligt weg te kwijnen

[ad_1]

Het is herfst. De bladeren veranderen van kleur, de temperatuur daalt en de verkoudheidsvirussen verschijnen. Welke series zijn leuk om te kijken terwijl je snuffelend op de bank ligt? Cultuurjournalist Patriecia Kolthof raadt bingewaardige series aan: een mix van oude en nieuwe pareltjes.

Welke eisen moet een serie hebben om een ​​goede snotterserie te zijn? Ten eerste is het handig als er meerdere seizoenen zijn, want dan kun je blijven kijken. Daarnaast is het fijn als je, als je in slaap valt of je neus moet snuiten, niet meteen het hele plot kwijt bent. De serie moet makkelijk te vinden zijn op een streamingdienst, want je hebt niet de energie om met dvd-boxen of downloads te jongleren als je ziek bent.

1. Gilmore-meisjes

Ah, we beginnen met een goede oude: de serie Gilmore Girls . Koffieverslaafde Lorelai Gilmore en haar slimme dochter Rory Gilmore wonen in het fictieve stadje Stars Hollow. De twee hebben een bijzondere band omdat Lorelai op zestienjarige leeftijd moeder werd. Voeg daar een paar excentrieke karakters, relatieproblemen en een stel rijke grootouders aan toe en je hebt een heerlijke kijkbare serie. De afleveringen duren ruim 40 minuten en de dialogen bewegen erg snel. Tegelijkertijd gebeurt er niet veel in een aflevering, waardoor je zo nu en dan makkelijk in slaap valt. Lekker met een hoofd vol watten.

Netflix, 7 seizoenen en een miniserie van vier afleveringen.

2. Spel der Tronen

Dutjes doen tijdens Game of Thrones is niet zo’n goed idee. Daarvoor gebeurt er te veel en dergelijke afleveringen De rode bruiloft je kunt nachtmerries krijgen. Heb je het allemaal al eerder gezien? Dan heb je de tijd om af en toe je neus te snuiten. Bovendien is het spannend genoeg om je verkoudheid even te vergeten. Tip voor fans die de afgelopen twee seizoenen niet opnieuw willen beleven: je kunt het gewoon na de finale van seizoen 6 knippen.

HBO Max, 8 seizoenen en de serie Huis van de Draak. Die serie speelt zich af in hetzelfde universum, maar ongeveer 200 jaar vóór de gebeurtenissen Game of Thrones .

3. Euforie

Deze tip voldoet niet helemaal aan de voorwaarden van de snotterreeks, maar werd door meerdere lezers via Instagram aanbevolen. Als je ziek bent, kruip je dan het liefst weg in een donkere wereld met zoveel drama dat je echt niet aan je eigen problemen hoeft te denken? Dan is Euforie een goede keuze. De serie gaat over Rue Bennett, een 17-jarig meisje dat verslaafd is aan drugs en haar klasgenoten. Rue raakt bevriend met het transmeisje Jules Vaughn, wat haar wereld op zijn kop zet. Het is geen serie om de hele dag naar te kijken, daarvoor zijn de onderwerpen te zwaar en zijn er nog maar twee seizoenen te zien. De afleveringen duren daarentegen een uur en houden je dus wel een tijdje bezig.

HBO Max, 2 seizoenen.

4.Nieuw meisje

Van het dramatische Euforie op naar iets luchtigs: Nieuw meisje . Jess, de hoofdpersoon van deze serie, is een heel opgewekte lerares wiens hart zojuist gebroken is. Na haar Uitmaken ze verhuist naar een appartement met mannelijke huisgenoten: Nick, Coach, Schmidt en later Winston. Er ontstaat een hechte vriendschap en de verschillende – nogal eigenzinnige – persoonlijkheden leiden tot behoorlijk originele avonturen. De serie is grappig, ontroerend en gemakkelijk om naar te kijken.

Disney+, 7 seizoenen.

Nog steeds ziek of heb je net New Girl gekeken? Dan vind je Vrienden (10 seizoenen en te zien op Netflix) en Hoe ik je moeder heb ontmoet (9 seizoenen en te zien op Disney+) waarschijnlijk ook leuk. Het zijn beide sitcoms met meerdere seizoenen.

Het moet echter gezegd worden: er valt tegenwoordig nogal wat te klagen Vrienden En Hoe ik je moeder heb ontmoet ( dikke schaamte , homofobie, weinig gekleurde acteurs). Maar de series zijn nog steeds immens populair. Het laatste seizoen van Hoe ik je moeder heb ontmoet Volgens veel fans is dit niet aan te raden, dus als je er tijdens je griep niet aan toekomt, is dat helemaal geen probleem. Er is nu een spin-off van de serie getiteld Hoe ik je vader ontmoette met Hillary Duff.

5. Moderne familie

We blijven nog even in de sitcomwereld, want dat is dezelfde periode Nieuw meisje werd populair (van 2011 tot 2018), werd Moderne familie (2008 tot 2020) dat ook. Jay Pritchett is het hoofd van de familie. De serie draait om zijn familie en de families van zijn twee volwassen kinderen Claire Dunphy (getrouwd met Phil) en Mitchell (getrouwd met Cameron). Heeft Moderne familie super originele verhaallijnen? Nee. Ziet het er leuk uit? Ja.

Amazon Prime en Disney+, 11 seizoenen.

6.Seksuele voorlichting

Ontroerend en ongemakkelijk tegelijk: Seksuele voorlichting volgt het leven van een groep middelbare scholieren ergens in Groot-Brittannië. De moeder van Otis is sekstherapeut en omdat hij haar zo vaak over het onderwerp heeft horen praten, blijkt dat hij behoorlijk wat over seks weet. Hij besluit zijn medestudenten sekstherapie te geven. Deze serie wordt alom geprezen vanwege de manier waarop seks wordt besproken en vanwege de diverse onderwerpen en relaties die erin worden onderzocht. Seizoen 4 is net uitgekomen.

Netflix, 4 seizoenenN.

7. Opvolging

Dit is de serie waar veel koffiemachines een tijdje op in het middelpunt stonden. Misschien had je er voorheen geen tijd voor, maar nu je op de bank zit, kun je eindelijk meedoen. Opvolging volgt de familie Roy: Logan Roy en zijn vier kinderen zijn eigenaar van de grootste media- en entertainmentconglomeraten ter wereld. Logan is niet meer de jongste en het gezin maakt plannen voor de toekomst van het bedrijf terwijl de vader zich langzaam terugtrekt.

HBO Max, 4 seizoenen.

8. Seks en de stad

Ja dat weet ik. Het is alweer een tijdje geleden sinds het eerste seizoen van Seks en de stad verscheen op tv (in 1998!). Maar met de vrij nieuwe En gewoon zo een vervolg op de megapopulaire serie, het is leuk om alle seizoenen nog eens te bekijken. Seks en de stad draait om vrienden Carrie, Charlotte, Miranda en Samantha en hun leven in Manhattan, New York. De serie zorgde destijds voor veel opschudding omdat de vier vrouwen openlijk over hun seksleven praten.

HBO Max, 6 seizoenen en de vervolgreeks En gewoon zo.

9. Slecht breken

Een scheikundeleraar ontdekt dat hij kanker heeft. Om zijn gezin achter te laten, begint hij samen met een oud-student drugs te maken en te verkopen. Dat is de meest beknopte samenvatting die je kunt bedenken Slecht breken kan geven. De serie heeft maar liefst 16 Emmy’s gewonnen. En met vijf seizoenen heb je in ieder geval iets te doen totdat je weer beter wordt.

Netflix, 5 seizoenen . Fans kunnen na afloop nog drinken Je kunt beter Saul bellen over advocaat Jimmy McGill Slecht breken.

10. Gemeenschap

Wellicht iets minder bekend dan bijvoorbeeld Het kantoor En Parken en recreatie (ook een aanrader), maar net zo leuk. Community kan het beste worden omschreven als een cynische comedyserie. De focus ligt op een universitaire studiegroep van buitenstaanders. De serie is al een oudje (het eerste seizoen kwam uit in 2009), maar de cast en verhaallijnen zijn erg goed. Vooral de Kerkers en draken afleveringen zijn leuk om naar te kijken.

Netflix, 6 seizoenen.

11. Maagdelijke rivier

Je drukke leven achter je laten en verhuizen naar een pittoresk dorpje met een hechte gemeenschap waar je hopeloos verliefd wordt: daar dromen we allemaal wel eens van, toch? In de serie Maagdelijke rivier verpleegster en vroedvrouw Mel verhuist naar het dorp Virgin River voor een nieuwe start. Ze ontdekt al snel dat er zelfs in kleine afgelegen dorpen meer dan genoeg drama is.

Netflix, 5 seizoenen.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *