Winkeliers Drachten trekken zich na vijftig jaar terug uit kermisorganisatie & tanker paar uren overdwars in Van Harinxmakanaal bij Deinum | nieuws uit Friesland van 20 oktober

[ad_1]

De winkeliers in Drachten hebben zich teruggetrokken uit de organisatie van de najaarsbeurs in Drachten. Ze vinden de regels te streng en de kosten te hoog. Dat en meer in ons nieuwsoverzicht van vandaag.

De kermis op het Kiryat Ono-plein gaat door en begint dinsdag. De exploitanten regelen nu zelf de beveiliging, toiletvoorzieningen en stroomvoorziening. Winkeliersvereniging H&I heeft het script overhandigd. “Als de exploitanten het gewoon ophalen, dan gaan we hier naar de kermis”, zegt voorzitter Douwe Blom.

Tanker Pamela enkele uren over in Van Harinxmakanaal bij Deinum

Tankwagen Pamela uit Werkendam lag vrijdagochtend aan de overkant van het Van Harinxmakanaal tussen Deinum en Dronryp. Het schip werd rond half twaalf opgeleverd met behulp van de duwboot Bonny. Ook was er een boot van het Provinciaal Waterschap aanwezig.

Het 86 meter lange schip kreeg rond tien uur motorpech, zegt provinciewoordvoerder Douwe Boersma. “Dan is het gewoon een kwestie van manoeuvreren. Je metgezel kan op dezelfde plek komen als de dwergen aan het kanaal.’

In Dokkum zijn unieke foto’s opgedoken van kamp Westerbork

Als je opruimt, zul je iets anders vinden. Jappie Wiersma van kringloopwinkel De Fûgelpits in Dokkum maakte dit opnieuw mee. Tijdens het opruimen van een huis kwam hij een boek tegen unieke foto’s van kamp Westerbork.

“De telefoon staat roodgloeiend. Iedereen wil komen kijken”, zegt Jappie Wiersma enigszins onder de indruk. Een week geleden deed hij tijdens het opruimen van een huis, in opdracht van kringloopwinkel De Fûgelpits in Dokkum, een bijzondere ontdekking: een boek vol foto’s van Kamp Westerbork.

Hoe gaat sc Heerenveen om met voetballers die zich op sociale media uitspreken over het conflict tussen Palestina en Israël?

De spelers van SC Heerenveen spraken zich uit op sociale media over het conflict tussen Israël en Palestina. Hoe gaat de club hiermee om?

Anas Tahiri en Osame Sahraoui plaatsten vorige week een soortgelijk bericht op hun Instagram-account, verwijzend naar het conflict tussen Israël en de Palestijnen. De beide voetballers van SC Heerenveen hanteerden de slogan ‘Van de rivier tot de zee, Palestina zal vrij zijn’.

Grote explosie aan boord van Fremantle Highway. Oorzaak of gevolg van brand op een rampschip?

Aan boord van de Fremantle Hwy is een ‘krachtige explosie’ geweest. De explosie was zo hevig dat ‘het schip aan stuurboordzijde mogelijk is vervormd’. En nieuwe feiten over elektrische auto’s op het rampschip voeden de twijfel of de brand is ontstaan ​​in een plug-in auto.

Dat er op het rampschip een krachtige explosie plaatsvond, blijkt uit documenten die Dagblad van het Noord ontving na een verzoek op grond van de Wet Open Bestuur. Uit onderzoek moet blijken of deze explosie de brand heeft veroorzaakt waardoor het schip eind juli boven Ameland in grote nood verkeerde of dat een uitslaande brand tot deze ernstige explosie heeft geleid.

Doelman Johan gaat trouwen en dus speelt HJSC bij uitzondering zondag

HJSC is de enige Friese vijfdeklasser bereikte de knock-outfase van het Northern Cup-toernooi, voor het eerst sinds 2007. Leuk, maar vooral door doelman Johan de Boer niet direct verwacht. Toch is zijn huwelijksbootje van de grond, want zijn ploeg, die dit seizoen nog ongeslagen is, speelt zondag de thuiswedstrijd tegen Oerterp.

Of dit laatste uniek is in de 76-jarige historie van de Hommerts Jutrijper Sport Combinatie is niet met zekerheid te zeggen. Volgens de legende werd er in een ver verleden op zondag in het zusterdorp gevoetbald.

Ook in het nieuws:

Aanbevelingen van de redactie:

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *