SC Veendam komt weer even tot leven in het theater. ‘In De Langeleegte hing altijd een mystieke sfeer’

[ad_1]

Op vrijdagavond 3 mei organiseert schrijver, presentator en theatermaker Eddy van der Ley het theatercollege ‘Lang leve Langeleegte!’ in het Brouwhotel Parkzicht in Veendam. Op deze avond zullen veel clubiconen vertellen over SC Veendam.

Eddy van der Ley geeft diverse theaterlezingen in het land. Zo toerde hij met onder meer Willem van Hanegem en Wim Kieft door het land met producties over het WK ’74 en het EK ’88.

Maar Van der Ley doet ook – zoals hij dat noemt – precisiebombardementen. In Twente bezoekt hij de theaters met verhalen over het FC Twente kampioenschap in 2010 en op 3 mei bezoekt hij het Brouwhotel Parkzicht in Veendam voor een theaterlezing over SC Veendam.

Mooie, mystieke sfeer

“Het idee ontstond toen ik onlangs in Oost-Groningen was”, vertelt Van der Ley. “SC Veendam leeft bij veel mensen nog steeds. De club bestaat al ruim tien jaar niet meer, maar overal merk je het verlangen naar vervlogen tijden. SC Veendam was voor mij ook bijzonder. Als sportverslaggever voor de ADVERTENTIE Ik ben vaak in De Langeleegte geweest. Er hing altijd een mooie, mystieke sfeer.”

Veendamse beroemdheden

Op 3 mei neemt Van der Ley het publiek mee op reis door het voetbalverleden van SC Veendam. Dat doet hij niet alleen. Die avond ontvangt hij clubiconen als Jan Blijham, Henk de Haan, Jan Korte, Marnix Kolder, Angelo Cijntje, Gerard Wiekens en anderen. Klaas Fleurke, auteur van het boek ‘De Langeleegte huilt’; waar het weer zal lachen’ langskomt.

Historische beelden worden op een scherm getoond en voetbalgrootheden als Johan Derksen, Wim Rijsbergen en Joseph Oosting vertellen wat SC Veendam en De Langeleegte voor hen betekenden. “Wij willen fans van SC Veendam de kans geven elkaar weer te zien op een mooie avond vol nostalgie”, zegt van der Ley.

Kaartverkoop

Kaarten voor de voorstelling op 3 mei kosten 17,50 euro per stuk en zijn online te bestellen. Er is ruimte voor zo’n vierhonderd gasten.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *