Leicester City ontslaat coach vanwege relatie met speelster, Sarina Wiegman wil strengere regels: ‘Dit is niet gezond’ | Buitenlands voetbal

[ad_1]

Leicester City heeft de coach van zijn damesteam, Willie Kirk, ontslagen na een onderzoek naar een relatie met een speler uit zijn team.

De nummer negen van de FA Women’s Super League, waar doelman Lize Kop sinds afgelopen zomer onder contract staat, zei donderdag dat Kirk ‘de gedragscode van de ploeg zodanig heeft geschonden dat zijn positie onhoudbaar wordt’.

De Britse krant De Bewaker onthulde op 8 maart dat Kirk was geschorst toen bleek dat de club een onderzoek uitvoerde naar een vermeende relatie tussen Kirk en een van zijn spelers. Kirk werkte sinds 2010 als coach in het damesvoetbal bij Hibernian, Bristol City, Manchester United, Everton en Leicester City. Bij Everton werkte hij samen met de Nederlandse internationals Kika van Es en Inessa Kaagman.

De 45-jarige manager uit de Schotse hoofdstad Edinburgh was de afgelopen weken al afwezig bij twee competitieduels en de 0-2-zege van Leicester City op Liverpool. De Vossen verdiende een plaats in de halve finale van de FA Cup tegen Tottenham Hotspur. Het damesteam van de Engelse landskampioene 2015/2016 wordt sinds de start van het onderzoek geleid door Jennifer Foster en Stephen Kirby.

Willie Kirk.
Willie Kirk. © Actiebeelden via Reuters

Sarina Wiegman, de succesvolle bondscoach van de Engelse damesploeg, werd afgelopen dinsdag gevraagd naar de zaak: ‘Ik vind dat een relatie tussen een coach en een speelster heel ongepast is. Ik denk niet dat we dat moeten accepteren. gezond. Dat is eigenlijk wat het is en wat ik erover te zeggen heb”, zo werd Wiegman door de Engelse pers geciteerd. “Ik denk dat het belangrijkste aan ons werk is dat we een professionele en veilige werkomgeving kunnen bieden. Natuurlijk kunnen er dingen gebeuren als mensen veel samen zijn, maar dat is ongepast en daar moeten we ons allemaal heel goed van bewust zijn.”


Het is ongepast en daar moeten we ons allemaal heel goed van bewust zijn

Sarina Wiegman

Op de vraag of er een verbod op deze relaties moet worden ingevoerd, antwoordde Wiegman: “Ja, dat lijkt mij voor de hand liggend. We weten allemaal dat het in deze omgeving echt ongepast is. Ik denk dat als we allemaal onze verantwoordelijkheid zouden nemen, dingen als “Dat zou niet gebeuren. Maar als het te vaak gebeurt, dan heb je regelgeving nodig. Dat laat ik aan anderen over.”

Kirk is zeker niet de eerste mannelijke coach in het vrouwenvoetbal die wordt ontslagen vanwege een relatie met een speelster. Mark Sampson, Wiegmans voorganger als coach van het Engelse damesteam, werd in 2017 ontslagen nadat bleek dat hij eerder een relatie had met een speler van de Bristol Academy.

Jonathan Morgan, voorheen coach van Leicester City, werd vorige maand ontslagen door Sheffield United nadat de club vernam dat hij een relatie had met een speler toen hij de leiding had over de club (tussen 2014 en 2021). De Vossen. Morgan lag al maanden onder vuur nadat zijn speler Maddy Cusack op 20 september 2023 op 27-jarige leeftijd zelfmoord pleegde. Later werd uit verhalen gebaseerd op gesprekken met vrienden en familie duidelijk dat Cusack een zeer moeizame werkrelatie had met Morgan. waardoor ze in een ernstige depressie was beland.

Dit seizoen strijdt de herenploeg van Leicester City met Leeds United, Ipswich Town en Southampton voor een snelle terugkeer in de Premier League na de degradatie van vorig seizoen.

Bekijk hier al onze video’s over de Oranje Leeuwinnen

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *