SC Cambuur betaalt ton voor Lars Lambooij en verwacht technisch manager snel in Leeuwarden

[ad_1]

Lars Lambooij kan voor 100.000 euro overstappen van RKC Waalwijk naar SC Cambuur. Dat is het oordeel van de arbitragecommissie van de KNVB, nadat Lambooij vorige week een zaak aanspande tegen zijn huidige werkgever.

De 35-jarige Lambooij werkt momenteel als hoofd scouting bij RKC Waalwijk. Hij gaat bij SC Cambuur aan de slag als technisch manager. Lambooij heeft echter nog een lopend contract bij RKC Waalwijk, dat hem pas wilde laten vertrekken als er 250.000 euro op tafel zou komen. Cambuur wilde aanvankelijk slechts 50.000 euro betalen.

De arbitragecommissie van de KNVB oordeelt dat Lambooij voor € 100.000,- in Leeuwarden mag werken. Cambuur gaat akkoord met dat bedrag. De club kreeg naar verluidt ruim het dubbele voor technisch directeur Etiënne Reijnen, die dit seizoen werd verkocht aan Feyenoord om daar als assistent-trainer aan de slag te gaan.

CAO voetbal

Met Lambooij is de club verzekerd van een jonge en ambitieuze technisch manager, die bovenal de spelersmarkt goed kent en op de hoogte is van video- en datascouting. Lambooij begint medio april in Leeuwarden en tekent een meerjarig contract.

“Dit is positief nieuws voor Cambuur”, zegt algemeen directeur Ard de Graaf. “We zijn blij om Lars binnenkort te mogen verwelkomen als onze nieuwe technisch manager.”

Volgens De Graaf draaide de zaak vooral om het tijdelijke contract van Lambooij, zoals gebruikelijk in de voetbal-CAO voor spelers en trainers. “Lars was bezorgd dat hij tussentijds kon vertrekken bij RKC Waalwijk. Gelukkig werden zijn argumenten over het verbeteren van onze positie bij ons positief beoordeeld door de arbitragecommissie.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *