Hoogeveen kan ook tegen Urk het tij niet keren. Stef Lamberink: ‘Het was nu wel een wedstrijd’

[ad_1]

Hoogeveen heeft de derde zware nederlaag op rij geleden. Middenklasse Urk won met 4-1 en er viel niet veel te klagen. Hoogeveen kreeg in de laatste drie wedstrijden zestien doelpunten tegen en staat nog steeds derde van onderen. Concurrent Staphorst, met voor het eerst interim-coach Paul Weerman aan het roer, won met 1-0 van VVSB.

Jarno van Essen zette Urk snel op voorsprong. Na de pauze verdubbelde dezelfde speler de voorsprong voor de mannen uit het vissersdorp. Hoogeveen kwam terug in de wedstrijd via een eigen doelpunt, afgedwongen door Noah Schuurman en Pedro Barbosa Alves (2-1). Hoogeveen ging op zoek naar de gelijkmaker onder het motto van de grote Deense filosoof Kierkegaard: ‘Durven is je evenwicht verliezen. Niet durven is jezelf verliezen.’ Helaas werd het niets en werd het 4-1 omdat twee afstandsschoten achter doelman Stan Meekhof verdwenen.

Twee puntjes kansen voor Barbosa Alves

Hoogeveen-coach Stef Lamberink: “We zakten vandaag nog wat verder en kregen in de eerste minuten twee kansen, beide keren voor Pedro. Ze gingen er niet in en hun eerste gevaar resulteerde meteen in een doelpunt. Na de rust is de stand 3- 1 en dan is beslist. Of die afstandsschoten keepersfouten waren? Nou, dat denk ik niet.”

‘Terug met nieuwe energie’

Afgelopen voorjaar werd Hoogeveen feestelijk uitgenodigd voor een rondleiding op de platte kar na de titel in Leidschendam. Nu is het een moeilijk seizoen. Lamberink blijft strijdlustig: “We gaan er met nieuwe energie weer tegenaan. Net zoals je elke dag opnieuw begint. Het was in ieder geval een wedstrijd vandaag, niet zo hopeloos als vorige week.”