Groninger Bodem Beweging ‘ongelooflijk kwaad’: uitstel gasbesluit dieptepunt van Nederlandse politiek

[ad_1]

Een dieptepunt in de Nederlandse politiek. Dat is de reactie van de woordvoerder van de Groningse Bodembeweging (GBB) op het bericht dat de Eerste Kamer de behandeling van het wetsvoorstel over de definitieve sluiting van het Groningse gasveld uitstelt.

De woordvoerder van de vertegenwoordiger van bewoners die schade hebben geleden door de gaswinning zegt ‘ongelooflijk boos’ te zijn.

Het uitstel komt doordat een meerderheid van de senatoren er niet helemaal van overtuigd is dat de voorzieningszekerheid voldoende gewaarborgd is. Volgens de GBB-woordvoerder moet de gaskraan zo snel mogelijk definitief dicht. ‘Dat is het enige juiste om te doen. De gaswinning in Groningen is onveilig en heeft de afgelopen jaren vele duizenden levens op zijn kop gezet.”

‘Bevoorradingszekerheid als rookgordijn’

De woordvoerder geeft verder aan dat de ‘harde’ conclusies van het parlementaire onderzoek naar de gaswinning in Groningen duidelijk waren. “De leveringszekerheid is gebruikt als rookgordijn om gas te winnen”, zegt ze. “Het feit dat na deze constatering precies hetzelfde gebeurt als voorheen, namelijk dat het argument van leveringszekerheid opnieuw als excuus wordt gebruikt om de stemming in de Senaat uit te stellen, maakt mij ongelooflijk boos. Deze actie laat zien dat een aantal leden van de Senaat heeft totaal geen gevoel voor wat er in werkelijkheid aan de hand is.”

‘Wij voelen ons beledigd’

Hoe dit uiteindelijk zal uitpakken is nog onduidelijk, aldus de woordvoerder. “Eén ding is zeker: dit doet absoluut geen goed aan het weinige vertrouwen dat de Groningers nog hebben. Wij voelen ons beledigd.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *