RWF vijzelt in beker zelfvertrouwen op

[ad_1]

RWF plaatste zich zaterdag eenvoudig voor de tweede ronde van de bekerstrijd. De ploeg van trainer Jan Mulder versloeg Read Swart met 3-0 en de Knypsters kwamen goed weg.

Ook RWF kan wel wat steun gebruiken. De ploeg uit Frieschepalen begon goed aan de terugkeer naar de derde divisie met fraaie overwinningen op ONR en ONT, maar verloor daarna van Zwaagwesteinde (1-5) en Opende (3-1). “We willen zien wat daar gebeurt”, zei Mulder zaterdag.

Dit waren klappen voor zijn jonge team, erkende Mulder, die had gezien dat zijn team verslagen was qua inzet en duelkracht. De nederlagen waren niet te wijten aan onderschatting. “Elke mislukking is gewoon bewust.” De bekerwedstrijd tegen Read Swart kwam wat dat betreft op het juiste moment. “Het is een goed idee om ze in een goed humeur te houden.”

opperste

Dat plan slaagde. De zaterdag derdeklasser kreeg geen kind met de zondagse derde klasser uit De Knipe. De thuisclub slaagde er nog voor rust niet in om zijn dominantie in doelpunten te vertalen. Daan de Boer opende pas na 41 minuten de score. RWF was in de tweede helft nog sterker en maakte er 3-0 van dankzij doelpunten van Janko Jagersma en Sikko Veenema.

Mulder was achteraf tevreden. De trainer had de RWF gezien die hij voor ogen had, een ploeg die een hoog tempo hanteert en met veel positiewisselingen chaos creëert voor de tegenstander. Bovendien lieten de wisselspelers, waaronder scorende spits Janko Jagersma, een goede indruk achter.

De vraag was in hoeverre de wedstrijd beslissend was, want het verzet van Read Swart, dat volgens coach Hans de Jong de volledige voorhoede en de vaste backs ontbeerde, was pover. Toch was De Jong niet blij met de nederlaag. “Hé, wie is beter, maar RWF is absoluut een wonderteam.”

Goed voor het zelfvertrouwen

De overwinning was goed voor het zelfvertrouwen, maar Mulder weet dat RWF komend weekend een veel zwaardere klus te wachten staat, als LAC Frisia op bezoek gaat bij sportpark De Boskdobbe. Mulder had Frisia eerder op zaterdagmiddag aan het werk gezien tegen Twijsel en was onder de indruk van de Leeuwarders.

Een voordeel is dat RWF Frisia op bezoek krijgt. De roodwitten laten hun beste voetbal zien op hun eigen vertrouwde kunstgras. Mulder: “It ferskil mei gers is op dit moment te korrelig. Wat we anderen kunnen aandoen, mogen we anderen toewensen. En zo is het nu eenmaal, de jongeren kunnen het, dat zit in hun hoofd.”

De trainer was blij met de verlenging van het bekeravontuur. Hij hoopt op een aantrekkelijke tegenstander in de loting. “De beker is beter zoals in wykeintsje friy of in oefenwedstrijden. Boppedat is het kompetysje pas fjouwer wiken âld, ik bliuw laat het ritme achter.”

Mulder krijgt deze week te horen hoe lang hij zijn beoogde eerste spits Jacob Veenema zal moeten missen. Veenema kwam nog niet in actie vanwege knieproblemen, maar is wel belangrijk voor de speelwijze van RWF. “We hadden het heel druk, dat kon met Jacob en hij was scherp voor het doel. Die scherpte hebben we echt gemist.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *